Demokrat Zafer

Meme kanserine karşı “FARKINDAYIM KORKMUYORUM ” paneli düzenlendi

Her yıl ekim ayında Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen farkındalık etkinleri kapsamında Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Farkındayım  Korkmuyorum paneli düzenlendi. Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteği ile  Soğanlı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Rıdvan Güler ,Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Özkul , Osmangazi Kent Konseyi  Kadın Meclis Başkanı Zeynep Yıldırım, kadın meclis yönetiminde bulunan Derya Başak,Rezzan Erden, Müşerref Diker, Zeynep Kolay, Havva Altın , Özlem Usta  ve Nebiye Soypak ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Dr. Büşra Kaba’nın konuşmacı olarak katıldığı programda meme kanserinde erken tanı ve teşhisin önemi, Ketem faaliyetleri  hakkında bilgiler verildi.
Meme kanseri, rahim ağzı gibi kanser türlerinde erken teşhisin büyük önem taşıdığını belirten Dr.Büşra Kaba,” Erken teşhis her kanser türünde büyük önem arz ediyor ama özellikle, meme kanseri ve rahim ağzı kanserlerinde erken teşhis tedavinin iyi ilerlemesi açısından çok önemli. Bizler Ketem olarak vatandaşlarımıza rutin kontrollerini geciktirmemelerini ve belli dönemlerde merkezlerimize gelerek tarama testlerinden geçmelerini öneriyoruz” dedi.
KETEM merkezlerinde 3  kanser türüne tarama yaptıklarını belirten Dr. Büşra Kaba, “ Kadınlarda meme kanseri ve serviks kanserine karşı, erkeklerde ve kadınlarda koloektal kanserine karşı taramalarımız devam ediyor. 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi yapılmasını öneriyoruz. 30 – 65 yaş aralığındaki kadınlardan 5 yılda bir smear ve HPV-DNA testi yapılmasını öneriyoruz.
Ayrıca 50 ile 70 yaş arasındaki erkek ve kadınlarda 2 yılda bir olmak üzere  gaitada gizli kan testi yapılmasını ve 10 yılda bir olmak üzere kolonoskopi yapılmasını öneriyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ