Demokrat Zafer

TÜRKOĞLU’NDAN PEŞ PEŞE İKİ SORU ÖNERGESİ DAHA!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda “Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek, 9000’den, 7200 güne indiriyoruz” sözünü hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a seslendi.

Bu sözün; kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi 1 milyon küçük esnafı ilgilendirdiğini vurgulayan Türkoğlu, “Sn. Bakan, bu müjdeyi emir kabul edip takipçisi olacak mısınız?” dedi. Türkoğlu diğer soru önergesinde de bayram ikramiyelerinin, bir kurban fiyatına yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, bununla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sorguladı.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu daha önce de yıkılan Atatürk Spor Salonu ve deprem konulu soru önergeleri vermişti. Bu kez verdiği soru önergelerinin tam metni aynen şöyle:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorumun, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Sn. Bakan;

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda 06-05-2023 günü düzenlenen mitingde aynen şu ifadeleri kullanmıştı:
“Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek, 9000’den, 7200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri bu olacak ve bu çalışmadan inşallah, kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Bizim ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz, milletimize verecek daha çok müjdemiz var” ifadelerini kullanmıştı.

SORU 1: Anadolu Ajansı’ndan Murat Kula imzasıyla kamuoyuna duyurulan ve tam 1 milyon esnafımıza, Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendi ağzından müjde olarak verilen bu sözlerin takipçisi olacak mısınız?

SORU 2: Ondan da önemlisi bu sözleri emir telakki ederek gereğini yerine getirmeyi ve Sn. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle sayıları en az 1 milyon olan küçük esnafımıza, Kurban Bayramı öncesi bir müjde vermeyi düşünüyor musunuz?

Yüksel Selçuk TÜRKOĞLU
Bursa Milletvekili

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Sn.Bakan;

Milletimiz bir bayram arefesine daha maalesef yine boynu bükük giriyor.
7-12 bin TL arasında değişen kurban fiyatları, vatandaşın asgari ücretle bile kurban alabilmesine imkan vermiyor.
Oysa ki bir yıl önceki asgari ücretle iki küçük baş kurbanlık alınabildiği düşünülürse, alım gücü kaybının hangi oranda azaldığı çok daha net görülecektir.
Emekli vatandaşlarımızın durumu ise çok daha vahim.
Büyük çoğunluğu asgari ücretin altında maaş alan çileli emeklilerimize reva görülen 2 bin TL’lik emekli bayram ikramiyesi ise bugünkü şartlarda küçük bir yaraya dahi merhem olmuyor.
Bütün bu nedenlerle yaklaşan Kurban Bayramı öncesi acilen cevaplanması isteğiyle soruyor ve özellikle emekli vatandaşlarımız adına talep ediyorum;

SORU- Bırakın kurbanlık alma imkan ve ihtimalini; çocuklarına ya da torunlarına harçlık dahi veremez hale gelen emeklilerimize, Kurban Bayramı öncesi en az bir kurban fiyatı tutarında bayram ikramiyesi verilmesi şarttır. Bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir çalışması var mı? Ya da şahsen siz Bakanlık sıfatınız ve inisiyatifinizle, emekli ikramiyesinin arttırılmasına yönelik herhangi bir girişimde bulundunuz mu?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ