Demokrat Zafer

DOHADERN; “Atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın”

2022’de Ankara Büyükşehir Belediyesi hem sokakta yaşayan canlarımız hem de gıda israfını önlemek için çok güzel bir projeye adım attı. “Başkent’te her can değerlidir” diyerek, üretim fazlası gıda maddelerini, kurduğu bir tesiste mamaya dönüştürerek sokak hayvanlarına dağıtmaya başladı. 

Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş projeye tam destek verdiklerini belirterek; “Hayvan mamalarına gelen son zamlarla birlikte, patili dostlarımızı besleyemez hale geldik.  Şimdi, bu projenin Türkiye’de bütün belediyelerde uygulanması için hep birlikte harekete geçme zamanı!

Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yapılan bir araştırma Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıdanın israf edildiğine işaret ediyor. Bu gıda israfı, iklim krizinden de sorumlu! Halbuki atık gıdaların mamaya dönüştürülmesi ile hem sokak hayvanlarına gıda sağlayabilir hem de gıda israfından kaynaklı karbon salınımlarını durdurabiliriz.

İsrafı engellemek ve hayvan dostlarımızı besleyebilmek için tüm belediyelere sesleniyoruz. Dilsiz, sessiz bu dostlarımız bize ne açlıklarını ne susuzluklarını söyleyemiyorlar. Onları kollamak hepimizin vazifesi. Biz doyarken onları aç bırakmayalım.

Atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın. Dernek olarak konuyla ilgili 1,5 yıl benzer proje hazırlamıştık. AB fonlarıyla ancak bu projeyi hayata geçirebiliriz. Verdiğimiz bir söz var onun arkasındayız. Şartlar ne olursa olsun bu projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ