Demokrat Zafer

‘ÜLKEMİZİ TEKRAR DEMOKRASİ İLE BULUŞTURMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından oluşturulan İş İnsanları Komisyonu’nca düzenlenen ‘Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisi’ konulu panel İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yılmaz, iş dünyasının kalbi Bursa’da iş insanlarının sorularını yanıtlıyor.

enbursa.com

Prof. Dr. Bilge Yılmaz Bursalı iş insanlarıyla bir araya geldi

Haber: Ebru Taşdemir
Kamera: Yusuf Anavatan

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından oluşturulan İş İnsanları Komisyonu’nca düzenlenen Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisi konulu soru cevap paneli İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Euro Park Otel Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen panele katılan Yılmaz, iş dünyasının kalbi Bursa’da iş insanlarının sorularını yanıtlayacak.

Düzenlenen programa, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu başta olmak üzere İYİ Parti Bursa Milletvekili adayları, İYİ Parti Bursa teşkilatları, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve çok sayıda iş insanı katıldı.

‘İYİ PARTİ HAYATIN HER ALANINDA OLMAK İSTİYOR’

Program öncesi enbursa.com mikrofonuna konuşan İYİ Parti Bursa İş İnsanları Komisyonu Başkanı Nevzat Kocakurt, ‘Ülkeye katma değer ve istihdam sağlayan iş dünyasından uzak kalmamız düşünülemezdi’ dedi.

Konuşmasını sürdüren Kocakurt,

“İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından oluşturulmuş iş insanları komisyonuyuz. Bursa’daki siyasi partiler için de ilk ve tek komisyonumuz bu anlamda. Bu da şu düşünceden hasıl oldu, İYİ Parti hayatının her alanında olmak istiyor. Dolayısıyla bu ülkeye katma değer ve istihdam sağlayan, iş dünyasından uzak kalmamız düşünülemezdi. Biz sürekli iş dünyasıyla iç içeyiz. Gerek sanayici, iş adamları, iş insanlarıyla gerekse OSB başkanlarıyla onlardan gittiğimizde bize sürekli şu soruldu; Siz muhalefetsiniz. Peki siz göreve geldiğinizde ne yapacaksınız? Biz de bu konuda hakikaten gurur duyduğumuz genel merkezimize, genel başkan yardımcımız ve Ekonomi Politikaları Başkanı ve bizim Ekonomi Bakanımız diyebileceğimiz hocamızı bu işin başındaki insanı çağırdık. Prof. Dr. Bilge hocamız geliyor. Soru-cevap şeklinde Bursa özelinde ve Türkiye genelinde ekonomi politikalarıyla ilgili mutabakat metnine de giren çalışmalarımızı soru cevap şeklinde kendilerine aktaracağız” ifadelerini kullandı.

Bursa’da iş dünyasının çatı kuruluşları başkanlarının programa katıldığını ifade eden Kocakurt iş insanlarının sorularının yanıtlayacağı programın ayrıntılarını paylaştı.
Kocakurt, “Bursa’da çatı örgütlerinin başkanları, yönetim kurulu üyelerinin üyeleri ve esnaf odaları birliğinden yönetici arkadaşlarımız var. Ama genelde Bursa’da istihdam anlamında sayısal anlamda çoğunluğu ifade eden, ihracat anlamında olan seçkin bir katılımcı grubumuz var katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÜLKEMİZİ TEKRAR DEMOKRASİ İLE BULUŞTURMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu şunları kaydetti;

 

“25 Ekim 2017’de Genel Başkanımız Cesurlar Hareketi’nin lideri sayın Meral Akşener tek bir hedef doğrultusunda yola çıkmıştır. 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yedi düvelle savaşarak bu ülkeyi kurtardılar. Cumhuriyetle taçlandırıp demokrasiyle bu ülkenin yönetimini Türk gençliğine emanet ettiler. Ama acı olan şu, 100 yıl sonra geldiğimiz noktada biz ülkemizi tekrar demokrasiyle buluşturmak için mücadele ediyoruz. Emin olun ki 25 Ekim 2017’de çıktığımız yolda yaklaşık 1 buçuk yıl önce şu an cumhurbaşkanı adayımız olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önderliğinde ittifak oluşturduk. Bugün geldiğimiz noktada da 14 Mayıs akşamı sandıklar kapandıktan sonra sandıktan çıkacak olan sonuçları da emin olun ki çok net bir şekilde sahada bunun yansımasını görebiliyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu olan güçlendirilmiş parlamenter sistemle bu ülkenin önünü açacağız ve bundan sonraki süreçte de bu ülke tekrar herkese eşit mesafede olacak.”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Prof. Dr. Bilge Yılmaz’a, ‘Cumhurbaşkanı adayımız sürekli müjde veriyor. Biz ihracat ağırlıklı bir sektörüz Bursa’da. Bir yıldır dövizin baskılanması ve önümüzdeki dönemde de bu müjdeleri gerçekleşmesini düşündüğümüzde aşırı bir enflasyona sebep olmayacaktır bu bir enflasyon etkisi yapmayacak mı?’ sorusunu yöneltti.

‘YAPAMAYACAĞIM BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMİYORUM’

Gülmez’in sorusunu yanıtlayan Yılmaz, 6lı masanın Ortak Mütabakat Metni’ne değinerek şunları ifade etti;

“Mutabakat metnimiz var ortak bütün ekonomistler katkı sağladılar. Daha sonra bu tabii altı partinin gelişecek ekonomik politikaları var. Herkes aynı partiler gibi anlaşamaz. Zaten herkesin fikri aynı olsa da hepimiz aynı partide olurduk. Ama mutabakat metninde önemli olan herkes gelip müzakere ediyor. Her parti kendine göre yapılması gerekenleri anlatıyor, konuşuluyor ve bu bir karara bağlanıyor. O anlamda mutabakat doğru bir metindir. Onun için daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin dernek kapasitelerinin olmadığı bir yerde bir şey söylemek istemiyorum. Ben genelde düşündüğümü söylüyorum, söylediğini düşünüyorum. Yapamayacağım şeyin de sözünü vermiyorum.”

‘DERDİMİZ EMEKLİLERE 15 BİN LİRA DAĞITMAK DEĞİL DAHA BÜYÜK SORUNLARIMIZ VAR’

Konuşmasını sürdüren Yılmaz, “İyi bir siyasetçi olamadım ama şunu söyleyeyim. Türkiye’nin çok ciddi problemleri var. Biz seçimden sonra iki haftada bir mazbata alma süreci yaşayacağız. Ondan sonra haziran başı göreve geleceğiz. O tarihte geldiğimiz zaman şu an yapılmış olan tahribatın bir kısmı ortaya çıkmış olacak. Türkiye esasen çok acı şeyleri tecrübe etmek üzere. Esasen ayrıca konuşmamız gereken o problemleri nasıl çözeceğimiz? Bahsedilen hedefler esasen bize o yüzden kolay. Onların bazıları zaten sosyal medya üzerinden nasıl yapacağımızı anlatıyorum. Bizim bütün derdimiz emeklilere 15 bin lira dağıtmak olsa dağıtırız tabii ki ama maalesef bütün problem o değil hatta çok daha büyük problemlerimiz var” diye konuştu.

Program soru cevap şeklinde devam etti. Onlarca iş insanı, Yılmaz’a ekonomi başlığı altında merak ettiği soruları yöneltti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ