Demokrat Zafer

Sadece hakkımızı istiyoruz!

Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası, yüzlerce esnafın işyerinin kapatılarak mühür vurulmasının ardından yaşadıkları mağduriyetin çözüme kavuşması için yetkililere seslendi. Oda Başkanı Özcan Kılıç, ‘Kendi paramızla aldığımız kooperatiflerin yapılmasını uygun görülmüyorsa bile bize yer tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bıkmadan usanmadan hakkımızı alıncaya kadar asla pes etmeyeceğim’ ifadelerini kullandı.

Bursa Hurdacılar Odası isyan etti: Sadece hakkımızı istiyoruz!

Haber : Ebru Taşdemir  enbursa.com

2022 yılının ekim ayında ruhsatını alamayan 300’den fazla esnafın iş yerinin mühürlenmesinin ardından Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası henüz kendilerine ait bir yerlerinin olmamasını protesto etti.
Kent Meydanı’nda toplanan Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası üyeleri ve esnaflar yetkililere seslendi. Meydanda toplanan esnaf elinde, ‘Bursa halkı ve geri dönüşümcüler bunu hak etmiyor, Kooperatiflerimiz imara açılana ve mühürlemelerin durdurulmasını ve insanlara yaşama şansı verilmesini istiyoruz, İşyerlerimizin mühürlenmesine son verin’ yazılı pankartlarla hem kendi sesini hem de işyerinin mühürlenmesinden dolayı cezaevinde yatan meslektaşlarının sesini duyurmak istiyor.

‘ESNAFIMIZ DERTLERİNİ ÇÖZECEK KURUM BULAMIYOR’

Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası adına basın açıklamasını okuyan üye Muhammed Benli yaptığı konuşmada zabıta ve polis ekiplerinin oda üyelerinin iş yerlerini mühürlemesi sebebiyle ceza ve çeşitli uygulamalara maruz kalarak baskı altında olduklarını ifade ederek şunları kaydetti; “Mühür sebebiyle esnafımızın sicili bozulup aile ve çocukları mağdur oluyor, mühür koparma yüzünden cezaevine giriyor. Esnaflarımız mağdur olup sıkıntılarını ve dertleri çözecek bi kurum bulamamaktadırlar. Esnaflarımız tarım arazisi üzerlerine gelişi güzel yer yapıp, ekmek parası kazanmaya uğraşırken belediye kolluk kuvvetleri ve zabıta ve polis ekiplerince cezalara maruz kalıyorlar, tarım arazileri üzerine iş yeri kuran esnaflarımız ruhsat alamamaktadırlar. Bütün bunların sebebi ise bağlı olduğumuz belediyeler tarafından yer tahsis edilmemesi. Sadece Osmangazi Belediyesi bizleri anlıyor ve yol gösteriyor.

 

‘TEK İSTEĞİMİZ YERLERİMİZİN ACİLEN İMARA AÇILMASI’

Mesleğin sanayi içerisinde yapılamayacağını önceki açıklamalarda defalarca ifade ettiklerini dile getiren Benli, “Kestel-Erdoğan Köy bölgesinden kendi imkanlarımız dahilinde yer aldık, fakat yetkililerin bize yardımcı olmaması sebebiyle yerlerimizi yapamadık. Bizim tek istediğimiz, yerlerimizin acilen imara açılması. Geri dönüşümcüler sitesi olmayan tek metropol şehir Bursa’dır. Bursa halkı ve geri dönüşümcüler bunu hak etmiyor. Bizde diğer esnaf dalları gibi kendilerine verilen hakların bizlere de geri dönüşümcüler olarak verilmesini istiyoruz.

‘BİZE ALAN GÖSTERİN YAŞAMA ŞANSI VERİN!’

Bursa Hurdacılar Oda Başkanı Kılıç, esnafa uygulanan cezai işlemlerin durdurulması ve hurdacı esnafına yer tahsis edilmesi için yetkililere seslendi;“Kendi paramızla aldığımız kooperatifleri yapıp insanları huzura, feraha kavuşturmak istiyoruz. Ama maalesef karşımızda bize yol gösterecek bir tane kurum yok. Bugün insandan bahsediyoruz, insanı bir yere kilitlersen, yaşama şansı vermezsen, özgürlüğünü elinden alırsan topluma zararlı insanlar yetiştirmiş olursun. Ülkenin ekonomisinin kalkınması için çalışıyoruz. Hayvancılık tarım ve ger dönüşüm temel taşlarıdır ülkenin. Neden diğer esnaf dalları gibi bize de hak verilmiyor? Bize alan göstersinler, yer tahsis etsinler biz buna da razıyız. Ama bize yaşama şansı verilmemektedir. Ben bütün kurumlardan rica ediyorum, Allah rızası için bizim sesimizi duyun yardımcı olun. Ceza işlemlerini durdurun, bir esnaf mühür yüzünden cezaevinde yatıyorsa böyle meslek olmaz olsun.”

‘ÇÖP KAMYONU BİLE GELMİYOR KAPIMIZA’

Taleplerine yanıt bulamayan Kılıç, çareyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmekte buldu. Kılıç, “Cumhurbaşkanıma sesleniyorum Allah rızası için yardımcı olun. Bütün kurumları gezdik ama asla pes etmeyeceğim, bıkmadan usanmadan hakkımızı alıncaya kadar pes etmeyeceğim. Çöpten zor kazanıyorum parayı çöp seçi ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz ve ciddi iş istihdamı sağlıyoruz. Buna rağmen hırsızlıkla suçlanıyoruz. Maalesef yazık, üzülüyorum. Bütün büyüklerime belediye başkanlarıma sesleniyorum. Bize yol gösterin, biz sizden hiçbir şey istemiyoruz. Devletimizin imkanlarından faydalanamıyoruz. Biz insan değil miyiz? Kapımıza çöp kamyonu bile gelmiyor. Nereye istiyorsanız yer gösterin biz oraya gitmeye razıyız. Ben buradan bütün kurumlara seslenmek istiyorum. Allah rızası için sesimizi duyun biz duyuramadık. Resmi evraklarla ilettik, yazışma yaptık, kendimiz gittik, görüştük, sözle söyledik. Dinleyen, anlayan olmadı” şeklinde konuştu.

‘İKİNCİ SINIF MUAMELESİ YAPIYORLAR BİZE’

Basın açıklamasın katılan esnaf Bayram Gök “Arkadaşlarım arasında en küçük esnaf benim, 3 sigortaları çalışanım var. Bizim yaptığımız iş onurlu ve şerefli bir iştir. Bize gelen arkadaşlar ikinci sınıf muamelesi yapıyor bize. Haksızlık mı yapıyoruz, uğursuzluk mu yapıyoruz? Sadece ekmeğimizin peşindeyiz” diyerek tepki gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ