Demokrat Zafer

OLUKLU MUKAVVA SEKTÖRÜ “OMÜD SEMPATİ ÜYELERİ TANITIM ETKİNLİĞİ’NDE’’ BİR ARAYA GELDİ

Oluklu mukavva sektörünü tek çatı altında toplayan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, sektöre ürün tedarik eden üye firmaları ile oluklu mukavva üreten üye firmalarını Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde bir araya getirdi.

Otuz beş yıllık tecrübesi ve üyelerinin gücüyle sektörü buluşturan etkinliklere ev sahipliği yapan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, 13 Haziran Salı günü Address İstanbul Otel’de gerçekleştirdiği Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği ile tüm oluklu mukavva sektörünü buluşturdu.

Sektördeki, gelişmeler ile yatırım fırsatlarının değerlendirildiği ve yoğun bir katılımın olduğu etkinlik derneğin asil üyeleri, asil üye firmalarının yöneticileri, fabrika müdürleri, üretim müdürleri, satın alma yetkilileri, sempati üyeleri, sektör paydaşları, sektör duayenleri ve sektörel basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik boyunca oluklu mukavva sektörünün tedarikçi firmaları sunumlarını yaparak son gelişmeleri paylaştı, etkinlikte bulunan stantlar aracılığıyla katılımcılarla iş sohbetleri yapıldı.

Sektördeki Tüm Gelişmeler Değerlendirildi

Sun Chemical’ın Ana Sponsor, BHS’nin Altın Sponsor, BFT Group, Dasong, Emmepi Group, Fosber, Kipaş Kağıt’ın Gümüş Sponsor olarak destek verdiği Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde Ekonomist, Gazeteci, Yazar Meliha Okur ‘Seçim Sonrası Ekonomi ve Türkiye Görünümü’ adlı konuşmasıyla dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeleri aktararak geleceğe yönelik öngörülerini paylaşıp önerilerde bulundu. Okur’un sunumu katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu.

Etkinlikte, “Oluklu Mukavva Sektör Görünümü” başlıklı sunumunu yapan OMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, öncelikle Dünyada ve Türkiye’de son 1-2 yılda yaşanan gelişmeleri aktardı, bu gelişmelerin etkisiyle reel sektörde yaşanan daralmaya dikkat çekti. Post pandemi dönemi ve Rusya-Ukrayna savaşının yansımalarıyla küresel bazda yaşanan yüksek enflasyon trendinin tüketimde gözle görülür bir azalmaya neden olduğunu belirten Sükan, “Sektörümüz de makro ekonomide yaşanan bu gelişmelerden etkileniyor. Bununla beraber tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası olan sektörümüz çalışmalarını sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

Oluklu Mukavva Ambalaj Sürdürülebilirlikte Kilit Bir Rol Üstleniyor

Avrupa Birliği’nin iklim değişikliğiyle mücadele için 2019 yılında duyurduğu yeni yaşam ve ekonomi paketi olan Avrupa Yeşil Mutabakatı’na da değinen Sükan, geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen oluklu mukavvanın, tekrar tekrar geri dönüştürülüp kullanılabildiğine dikkat çekti. Ayrıca hafif olduğu için lojistikte daha az karbon ayak izi oluşturduğunu, bu özellikleriyle oluklu mukavvanın sürdürülebilir bir geleceğin inşaasında kilit rolü olduğunu kaydetti.

OMÜD olarak geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir oluklu mukavva ambalajın bilinirliğini artırmak ve sektörün gelişimine öncülük etmek için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı ve sözlerine devam etti, “Oluklu mukavva sektörünü bir araya getiren Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği ile sektör temsilcileriyle bir araya gelerek son gelişmeleri dinleme fırsatımız oldu. Bu etkinlikler sektörün nabzını dinamik tutuyor, önümüzdeki dönemde de sektörü bir araya getiren çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ