Demokrat Zafer

Dalgıç: Mudanya’yı değiştirmek, dönüştürmek, geleceğe inşa etmek zorundayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Dalgıç, “Mudanya’yı değiştirmek, dönüştürmek, geleceğe inşa etmek zorundayız. Mudanya’mız afete dirençli değil, sosyal hayatı zayıf, müthiş bir tarihimiz var bunları anlatamıyoruz, tarım ürünlerimi değerlendiremiyoruz” dedi.

CHP Mudanya BB Adayı Dalgıç: Mudanya'yı değiştirmek, dönüştürmek, geleceğe inşa etmek zorundayız

CEREN SÜMBÜL – MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mudanyalı vatandaşların katılımıyla Montania Hotel’de proje tanıtım toplantısı gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Bursa Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay katıldı.

CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Atalay, “Bu yolda arkamızda örgütümüz yanımızda Türkiye ittifakıyla emin adımlarla kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mudanya‘da süren iktidarımızı tekrardan bu dönemlere taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. 10 yıldır birçok proje, kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yaptık. Kimsesizlerin kimsesi olduk. Atatürkçü, laik nesiller için her sokakta iz bıraktık ve iz bırakmaya da devam edeceğiz. Bu kararlılık ve azimli çalışma sonucunda 31 Mart akşamı Deniz Dalgıç Başkanımızı 2019’da yakaladığımız oy oranının üzerine koyarak Mudanya’daki iktidarımızı devam ettirmeye söz veriyor musunuz?” diyerek partililere seslendi.

“KENDİ DEĞERİMİZİ BİLEMEDİK”

CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, partililerin coşkulu alkışıyla kürsüye çıkarak söz aldı. Dalgıç, “Mudanyayı değiştirmek, dönüştürmek, geleceğe inşa etmek zorundayız. Mudanya’mız afete dirençli değil, sosyal hayatı zayıf, müthiş bir tarihimiz var bunları anlatamıyoruz, tarım ürünlerimi değerlendiremiyoruz. Pazar yerimiz yok, olan pazar yerlerimiz yeterli değil. Biz kendi değerimizi kendimiz bilemedik bugüne kadar. Bunda hepimizin sorumluluğu var. Açıkcası bu tür eksiklikler bana dokunuyor” dedi.

“AFET PARKLARI OLUŞTURACAĞIZ”

Önceliklerini Mudanya‘nın depreme ve her türlü afete karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli kılmak olacağını söyleyen Dalgıç, “Her şey önemli ama bizim için en önemlisi can. Islah ve dönüşüm çalışmalarımızı insana, doğaya, tarihe ve kültüre saygı çerçevesinde yürüteceğiz. Barış içinde çözeceğiz. Kimliği olan bir Mudanya imar edeceğiz. Var olanı koruyacak, tahrip olanı ihya edecek, kaybolanı bulup ortaya çıkaracağız. Mudanya‘mızın kaynaklarını Mudanya‘da yaşayan insanlarımızın kullanımina sunacağız, rant odaklarına alan açmayacağız. İçerisinde enerji, su, barınma gibi kritik ihtiyaçların hazır olduğu afet parkları oluşturacağız. Tarihi yapıların kimliklerine uygun şekilde güçlendirilmesini sağlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz ve komşu belediyelerle afet odaklı bölgesel planlamayı içeren iş birlikleri yapacak, ortaklaşa bütünleşip afet ve kriz değerlendirme analizleri ile eylem planları yürüteceğiz. Afet Eğitim Merkezi ve Mobil Deprem İletişim Merkezi kuracağız. Afet Gönüllüleri Merkezi kuracağız. Okullarda afet bilinci eğitimleri vereceğiz. İklim değişiklikleri kaynaklı afet türlerine karşı belediyemizde hazırlık yapacağız. Afet Eğitim Merkezi ve Mobil Deprem İletişim Merkezi kuracağız. Afet Gönüllüleri Merkezi kuracağız. Okullarda afet bilinci eğitimleri vereceğiz. İklim değişiklikleri kaynaklı afet türlerine karşı belediyemizde hazırlık yapacağız” dedi.

“BİSİKLET YOLU AĞI OLUŞTURACAĞIZ”

Dalgıç, üniversitelerin, bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının  ve vatandaşların katıldığı mahalle forumları düzenleyerek kente sahip çıkacaklarını belirtti. Dalgıç, “Mudanya’da bütüncül, bilimsel, katılımcı bir planlama birimi oluşturacağız. Mevcut altyapı sorunlarının çözümünde ya da yeni altyapı inşasında geçici çözümlerden uzak duracağız, uzun vadeli planlar yapıp uygulayacağız. Mudanya‘ya, Altıntaş’ı Ayazma ile bağlayacak çevre bağlantı yolu yapacağız. Kent merkezine otomobil girişini azaltmak için projeler geliştireceğiz. Yeni otopark alanları açacağız. Toplu ulaşımı düzenleyeceğiz. Meslek odaları ile birlikte katılımcı bir süreç izleyeceğiz. ‘Yaya ve Bisiklet Ulaşım Planı‘nı bir an önce hayata geçireceğiz. Bisikletin ulaşım aracı olması için altyapı ve bisiklet yolu ağını oluşturacağız. Bisiklet park alanları oluşturacağız. Sokak, meydan, park, bahçeler ve diğer kamusal alan aydınlatmalarını eksiksiz sağlayacağız” diye belirtti.

“TARIMSAL KALKINMA KONSEYİ KURACAĞIZ”

DalgıçMudanya İklim Değişikliği Eylem Planı‘nı hayata geçireceklerini ifade ederek Mudanya‘nın tüm sahillerinin ve deniz suyunun temizliği için işbirlikleri yapacaklarını açıkladı. Dalgıç devamında, “Yapay resif oluşturarak hem trolcülüğün önüne geçeceğiz hem de deniz dibi canlılığın arttırılmasını sağlayacağız. Binalarda karbon ayak izi takibi ve azaltımını önceleyecek mevzuatlarla kent içinde düşük emisyon alanları yaratacak ve elektrikli ulaşımı teşvik edeceğiz. Gürültü ve görüntü kirliliğinin önüne geçecek, kentimizi sakin ve huzurlu hale getireceğiz. İklimle uyumlu peyzaj düzenlemeleri yapacağız. Altyapı sisteminde, belediye ve kamuya ait binalar ile konut alanlarında yeşil çatı, yağmur bahçeleri, su sarnıçları, rüzgar ve güneş enerjisi ile gri su gibi sistemleri içeren yeşil çözüm uygulamalarını yaygınlaştıracağız.

Binalarda enerji verimliliği ve optimizasyonu ile tasarruf sağlayacağız. Çevre okur-yazarlığı programları düzenleyeceğiz. Tarımsal Kalkınma Konseyi kuracağız. Konsey, köylerin tarımsal niteliklerini geliştirmek, kırsal mahallelerin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını sağlamak, gıda güvenliği, yerel tohum gibi konularda faaliyetler yürütecek.Çevre dostu, kırsal ve eko-turizm uygulamalarını destekleyecek, pazarlarda yerli üreticiye öncelik ve avantaj sağlayacağız. Yerel üreticileri, çiftçileri, balıkçıları destekleyeceğiz. Bitkisel üretim, hayvancılık, balıkçılık, arıcılık gibi alanlarda tarımsal destekler sunacak, toplu alımlar gerçekleştirecek, çiftçilerimizin katma değerli ürünler üretmesi için ziraat mühendisleri ile üretim boyunca yanlarında olacağız. Ziraat Fakültesi, tarım müdürlükleri, ziraat odalarının işbirliğiyle tüm ilçenin toprak analizlerini yapacağız. Böylelikle üreticinin doğru yere doğru ürünü ekerek, yeterli sulama ve gübrelemeyle daha verimli ve karlı üretim yapmasını sağlayacağız. Küçük üretici ve aile işletmelerinin güçlenmesi için kooperatifleşmeyi teşvik edecek, küçük üretici örgütlerini destekleyecek mekanizmalar kuracağız. Üniversitelerin doğrudan proje sunmasını sağlayacak, yerel önerileri dikkate alarak üniversite-belediye iş birliğini kalıcı kılacağız. Akıllı ve teknolojik tarım uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Üretici ve tüketicileri doğrudan buluşturacak kısa tedarik zincirlerini fiziki ve dijital mecralarda oluşturacağız. Tüm köylere bir belediye personeli görevlendireceğiz. Tarım Meslek Lisesi açılması için girişim gerçekleştireceğiz” dedi.

“TURİZM GELİRİMİZİ ARTTIRACAĞIZ”

Tüm turizm aktörlerinin içerisinde olacağı bir Turizm Platformu oluşturacaklarını açıklayan Dalgıç, Mudanya Turizm Master Planı ile turizme bütüncül olarak yaklaşacaklarını söyledi. Dalgıç, “Mütareke Meydanı’nı açık hava müzesine dönüştüreceğiz. Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olan Mütareke Evi‘nin önemini Türkiye’nin dört bir yanına anlatacağız. Mudanya Tanıtım Ajansı‘nı kurarak kentimizin dünya çapında tanıtımının yapılmasını sağlayacağız.

Mudanya‘mızın her köşesinde tarihi ve turistik hazineleri açığa çıkaracak, turizmi teşvik edecek, turizm gelirlerimizi artıracağız. Var olan tarihi eserleri koruyacak, tahrip olanları ihya edecek, kaybolanları bulup turizme kazandıracağız. Gastronomi turizmiyle Mudanya‘nın eşsiz lezzetlerinin yerli üretici için yüksek kazanç getirmesini sağlayacağız. Mudanya için gastronomi rotaları oluşturacağız. Tarih, kültür, sanat, mimarlık ve inanç turizmine yönelik turistlik rotalar oluşturup, rotalar oluşturup, Mudanya‘nın zengin tarihi ve kültürüne yönelik geziler gerçekleştireceğiz. Mudanya’nın değerlerini ortaya çıkaran müzeler kuracağız. Turizmde ara eleman ihtiyacını giderecek Turizm Meslek Lisesi, Turizm ve Su Ürünleri Meslek Yüksekokulu açılması için Bakanlık nezdinde talepte bulunacağız” diye ifade etti.

“KENT MÜZESİ OLUŞTURACAĞIZ”

Kentin kültür ve sanat insanlarından oluşacağının altını çizen Deniz Dalgıç, Kent Kültür Sanat Meclisi kuracaklarını vurguladı. Dalgıç, “Hafıza mekanı niteliğinde kent müzesi oluşturacağız. Sözlü tarih seferberliği yaparak yaşayan tarihleri, gelenek ve görenekleri kayıt altına alacağız. Hizmetlerimizi kentimizin çok kültürlü yapısını esas alarak sürdüreceğiz. İnanç, kimlik ve kültür çeşitliliğini bir zenginlik olarak değerlendireceğiz. Her inançtan, her kimlikten, her kültürden, her sosyal sınıftan yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Kültür merkezimizin yanı sıra şehrin sokak, park ve meydanlarında Mudanyalıları ücretsiz etkinliklerle buluşturacağız. Mudanya‘yı önemli festival merkezlerinden biri yapacağız. Kültür, eğitim, tarih, sanat, gastronomi alanlarında ulusal ve uluslararası festivaller düzenleyeceğiz. Zengin mutfak kültürümüzün envanterinin çıkartılması ve uluslararası nitelikte mutfak kültürünün oluşturulması için Gastronomi Merkezi kuracağız” dedi.

“KENT KONSEYİ ETKİN BİR HALE GELECEK”

Dalgıç, kenti vatandaşla birlikte yöneteceklerini ifade etti. Dalgıç devamında, “Kent Konseyi‘ni etkin bir hale getirecek, Mahalle Konseyleri kurarak halkın tamamının yönetime katılımını sağlayacağız. Katılımcı yönetim için muhtarlıkları etkin kılacağız.

Kentin imkanlarını ve gelirlerini adil ve hakça bölüştüreceğiz. Her yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. İşe alımlarda liyakati esas alacağız. Her işi ehline teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı ve etkili yanıtlar verebilmek, onların hizmetlere daha kolay erişmesini sağlamak için coğrafi bilgi sistemlerine dayalı mobil uygulamalar oluşturacağız.
Belediye birimlerinin her türlü mecra ve teknoloji ile 7/24 erişilebilir olmasını sağlayacak, talep ve başvuru sürecini dijital olarak şeffaf bir şekilde takip edilebilir hale getireceğiz. Dijital belediyecilik uygulamalarımızı geliştirecek, barınma, gıda, ulaşım ve belediyecilik hizmetleri gibi temel sorunlar için anlık olarak belediyelere talep ve önerilerin iletileceği, kağıt ve zaman israfının azaltılacağı, hemşehrilerimize hızla dönüşün sağlanacağı acil belediyecilik sistemini yaygınlaştıracağız. Meydanlar oluşturacağız” diye sıraladı.

“ASKIDA UYGULAMALARINI YAŞAMA GEÇİRECEĞİZ”

Dalgıç, ‘Çocuk, Genç, Kadın Merkezli‘ Beleyecilik ile herkes için eşit ve adil çalışma hayatı ilkesi gereği, kadın ve genç girişimciliğine öncelik vereceklerini açıkladı. Dalgıç, “Meslek edindirme kursları açacağız. Öğrencilere sosyal ve ekonomik desteklerde bulunacağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımızı belirleyip yardımlarla  destekleyeceğiz. Her geçen gün ekonomik krizin etkilerinin daha da arttığı bu günlerde, ‘Yenidoğan Destek Paketi, Eğitim Destek Paketleri, Destek Kolileri’ gibi yardımların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Dayanışmayı teşvik eden ‘Askıda‘ uygulamalarını yaşama geçireceğiz. Her türlü branşta yerel spor takımlarını güçlendirerek, spor kültürünün devamlılığını güvence altına alacağız. İbadethanelerin bakımını ve temizliğini üstlenecek, güvenliğini sağlayacağız. Yerel örgütlenmeyle müdahale ekipleri oluşturacağız, kriz anlarında toplumsal dayanışmayı hızla örgütleyeceğiz. Kadın istihdamının artması için kreş açacağız. Kadın kooperatiflerini destekleyeceğiz. Mudanya ‘kadın markası‘ oluşturmak amacıyla bir ‘Kadın Emeği Ofisi’ kuracağız” dedi.

“MESLEK KAZANDIRMA KURSLARI KURACAĞIZ”

Hiçbir çocuğun okula aç gitmesine razı gelmeyeceklerini belirterek ‘Okul Beslenme Desteği‘ uygulamasını yaşama geçireceklerini söyledi. Dalgıç, “çocuklar ve gençler için yaz okulları açacağız.
gençlik merkezi kuracağız. Teknoloji Atölyeleri ve e-oyun merkezini barındıran Mudanya Gençlik Teknoloji Üssü‘nü hayata geçireceğiz. İstihdamı desteklemek üzere istihdam ofisi açıp, özellikle gençlere
yönelik kariyer eğitimleri, meslek kazandırma kursları açacağız. Engelli dostu kent olacağız. Engellilerin belediye hizmetlerine, kentin imkanlarına kolay ve güvenli bir şekilde erişmesini sağlayacak
düzenlemeler yapacağız. Hasta, engelli ve yaşlılar için yürütülen evde sağlık ve bakım hizmetlerini yaygınlaştıracağız. ÖğretmeneviEmeklievi gibi sosyal etkileşim alanları açacağız. Yurtiçindeki veya yurtdışındaki ileri belediyecilik alanında örnek kentlerle işbirliği ve eylem planı, tecrübe paylaşımı yapacak, sürekli öğrenen belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Kentler arası ekonomik ilişkilere ve kent diplomasisine öncelik verecek, ayrıca küresel kent ağlarına katılım ve kentsel ölçekte uluslararası ilişkilerin geliştirilmesini sağlayacağız” diyerek  yaşanabilir, güvenli bir Mudanya oluşturmak için söz verdi ve proje sunumunu sonlandırdı.

“UMUDU TEKRARDAN YÜKSELTECEĞİZ”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Dalgıç’ın sunumu ardından kürüsüye çıkarak söz aldı. Yeşiltaş, Deniz Dalgıç ve Büyükşehir Belediye Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte hem Mudanya‘yı hem de Bursa‘yı alacaklarını açıkladı. Yeşiltaş, “Değerli mücadele eden arkadaşlarımız 18 gün kaldı. İl başkanı olarak sizden ricam var. Gerekirse oturmayacağız, uyumayacağız. CHP bayrağı tekrardan Mudanya‘da sallanana kadar uyumayacağız. Siyasi partiler ittifaklar oluşturur. Son zamanlarda siyasetin tamamen ittifaklardan oluştuğunu görüyoruz. Şimdi Mudanya’da bir Deniz Dalgıç ittifakı oluştu. Bursa’da herkes birleşti. Bursa’da Mustafa Bozbey ittifakı oluştu. Adım adım zafere doğru yürüyoruz. Türkiye’de farklı bir hikaye yazıyoruz bunun mirası da siz olacaksınız. Bursa’nın önemi o kadar fazla ki. Bursa kazandığı andan itibaren umudu tekrardan yükselteceğiz. Mutlaka kazanacağınız. Sosyal belediyeciliği hep birlikte getireceğiz” dedi.

Yeşiltaş’ın konuşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey kürsüye çıkarak söz aldı.

Bozbey, Deniz Dalgıç‘ın projelerini güzel bulduğunu söyleyerek tebrik etti. Birlikte yapacaklarını ve başaracaklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ