Demokrat Zafer

Sanranç Şampiyonları Bursa’nın Gururu Oldu!

Gürcistan’ın Batum kentinde 5-12 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası sona erdi. Yıldırım kategorisinde toplamda 35 ülkeden 430 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, ülkemiz adına Bursalı genç yıldızlarımız IM Ediz Gürel ve Arya Aydoğan hamle yaptı. Şampiyonada 16 yaş genel kategoride yarışan IM (International Master, Uluslararası Usta) Ediz Gürel 9 puanla şampiyon olurken, 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Arya Aydoğan ise şampiyonayı 8 puanla 4. sırada tamamladı.

2008 doğumlu satranç sporcusu Ediz Gürel, son bir yılda kendi kategorisinde iki dünya şampiyonluğu, bir de dünya ikinciliği yaşatmasının ardından yeni başarıya imza attı. Ediz, satrançta büyük işler yapıyor, hem yurt içi hem de yurt dışında adından söz ettiriyor. Ediz Gürel başarı grafiğinde istikrar yakalamış durumda. Neredeyse hiç duraksamadan, madalyalarına yenilerini ekliyor. Genç sporcu, ay-yıldızlı bayrağımızı da en iyi şekilde temsil ediyor.

Satrancı çok sevdiğini söyleyen Gürel, ‘Satranca ilgimin olduğunu fark etmemle birlikte bir kursa yazıldım. Okuldaki satranç öğretmenimin önerileri de bu aşamada çok etkili oldu. Ve gayet de memnunum bu durumdan. Şu an Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusuyum. Her gün en az 2 saat satranç çalışıyorum. Buna ek olarak, turnuva öncelerinde de belli bir çalışma rutinim var, gerek kendi başıma gerek de hocamla çalışıyorum. Kendimi “turnuva modu”na sokuyorum, rakiplerime karşı hazırlık yapıyorum. Satranç soruları çözüyorum, rakiplerimin maçlarına bakıyorum. Onların geçmişteki oyunlarını, hamlelerini dikkatli biçimde inceliyorum ve böylece başarılı olma imkânı yakalıyorum’ dedi..

Diğer, Bursa Büyükşehir Belediyesporlu satranççı Arya Aydoğan, 12 yaş kızlar kategorisinde ise şampiyonayı 8 puanla 4. sırada tamamlayarak başarılarına bir yenisini ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ