Demokrat Zafer

DS AUTOMOBILES PİLOTU JEAN-ÉRIC VERGNE MISANO’DA PUAN ÜSTÜNE PUAN KAZANDIRDI!

Formula E’de ikişer defa Pilotlar ve Takımlar Çifte Şampiyonluğu bulunan DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. sezonunun yedinci yarışı olan Misano’da önemli kazanımlar elde etti. İtalya’da düzenlenen ikinci Misano E-Prix’inde yarış her iki gününde de heyecan dolu geçti. DS Automobies’in şampiyon pilotu Jean-Éric Vergne yedi yarış içinde altıncı kez puan alırken, Stoffel Vandoorne akü problemi nedeniyle yarış dışı kaldı. Sırada ise 27 Nisan’da ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın sekizinci turuna ev sahipliği yapacak olan efsanevi Monako cadde pisti bulunuyor.

DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. sezonunun yedinci yarışı olan Misano’da, yaşanan tüm zorluklara rağmen önemli puan kazanımlar elde etti. Misano Dünya Pisti Marco Simoncelli’de düzenlenen Formula E İtalya çift yarışları, son derece stratejik iki yarışa ev sahipliği yaptı. DS E-TENSE FE23 araçları ünlü MotoGP düzeninde kullanılan Misano Pisti’nde oldukça yüksek bir performans gösterdi. Jean-Éric Vergne, cumartesi günü sıralama turlarında ikinci olması ve pazar sabahı sıralama turlarında da aynı başarıyı göstermesi sayesinde bir kez daha gridin ön sırasından başladı. DS Automobiles’ın güçlü genel performansına katkı sağlayan takım arkadaşı Stoffel Vandoorne ise altıncı sırada yer aldı.

Dünya şampiyonu pilottan istikrarlı mücadele!

Açılış turlarından itibaren en iyiler neredeyse sürekli değişti. JEV, bir noktada liderliği ele geçirdi ancak güvenlik aracı çıkmadan hemen önce birkaç sıra geriledi. Cumartesi günü altıncılığı devraldıktan sonra pazar günü yedinci olan Jean-Éric Vergne, Misano’dan toplam 14 puanla ayrıldı. Tecrübeli pilotun yedi yarışın altısında elde ettiği puan, gösterdiği istikrarı kanıtlar nitelikte. İki kez Formula E şampiyonu olan JEV, sezonun henüz yarısı bile tamamlanmamışken geçici sürücüler klasmanında altıncı sırada yer alıyor ve her şey yolunda gidiyor. Diğer taraftan pazar günü Stoffel Vandoorne için unutulması gereken bir yarış oldu. Belçikalı sürücü, sıralamalardaki yüksek performansının ardından, grubun ortasında yaşanan bazı temasların kurbanlarından biri oldu. Vandoorne, aracının hasar gören gövdesini onartmak için pite girmek zorunda kalarak başarılı bir sonuç elde etme şansını kaybetti. Yarışın sonunda diğer tüm sürücüleri de etkileyen bir akü sorunu Stoffel’i pistin kenarında durmaya zorladı. Misano’daki iki yarışı üç puanla tamamlayan DS Automobiles, hanesine puan yazdırmaya devam ediyor.

Yarışla ilgili değerlendirmede bulunan DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, “Misano’daki bu uzun hafta sonundan mükemmel performansımızın bilincinde olarak ama aynı zamanda yeterli puan alamadığımız için biraz da hayal kırıklığına uğramış bir şekilde ayrılıyoruz. Bu durum gerçekten çok üzücü çünkü sıralamalarda tutarlı bir şekilde süratliydik, ancak yarışlarda çoğunlukla dış etkenlerden kaynaklanan zorluklarla karşılaştık. Sıralamalardaki mükemmel performansımız, önümüzdeki yarışlarda üzerine ekleme yapabileceğimiz sağlam bir temel oluşturuyor” dedi.

2018 ve 2019 Formula E şampiyonu Jean-Éric Vergne, “Sıralama turlarında yine harika bir takım performansıyla günümüz çok iyi başladı. Bu alanda açıkça bir ilerleme kaydettik ve bunun için tüm ekibi tebrik etmek istiyorum. Yarışa gelirsek, tam olarak ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Geçiş modunu kullanırken stratejik bir hata mı yaptık bilemiyorum fakat sadece iki turda birkaç sıra kaybettim ve sıralamada daha aşağıya düştüm. Bu pistin gerektirdiği enerji yönetiminden dolayı kaybettiğim pozisyonları daha sonrasında telafi edemedim. Bu sadece kötü şansa mı bağlıydı bilemiyorum çünkü yarışın o noktasında doğru kararlar verdiğimizi düşünüyorum. Son turda yaşadığım bir kaza bana sıralama kaybettirdi ama her durumda bir kez daha önemli puanlar kazanmayı başardık” şeklinde konuştu.

2022 Formula E Şampiyonu, Stoffel Vandoorne ise, “Performansımızın seviyesine kıyasla gerektiği gibi ödüllendirilmediğimize yürekten inanıyorum. Sıralamam bugün daha iyiydi. İkili yarışlara girebildim ve gridde altıncı sıraya yükseldim -ki bu da iyi bir başlangıçtı.- Maalesef açılış turlarında çok sıra kaybettim, ardından bazı temaslar yaşadım ve ön kanadımı değiştirmek zorunda kaldım. Daha sonra akü ile ilgili bir sorun çıktı ve bu yüzden bitişe ulaşamadım. Genel performans düzeyimiz gerçekten iyi bir noktada. Öğrenmeye devam edecek ve daha güçlü bir şekilde geri döneceğiz” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana elde edilen önemli başarılar:

–           112 yarış

–           4 şampiyonluk

–           16 zafer

–           48 podyum

–           23 pol pozisyonu

DS AUTOMOBILES hakkında

Avant-garde ruhuyla hareket eden, olağanüstü bir mirasla desteklenen ve 2014 yılında kurulan DS Automobiles, Fransız seyahat sanatını somutlaştırmayı hedefliyor. Olağanüstü ürünler, göze çarpan Fransız lüks bilgi birikimi ve bir dizi kişiye özel hizmetle birleşen DS Automobiles, her yolculuktan önce, yolculuk sırasında ve sonrasında benzersiz bir deneyim sunuyor. Öne çıkmak isteyen, dünyayı dolaşmak ve her anın tadını çıkarmak isteyen müşteriler için tasarlanan DS modelleri, zarafet ve teknolojiyi bir araya getiriyor. DS 3, DS 4, DS 7 ve DS 9 ile DS Automobiles geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 2015’te Formula E’ye girişinden bu yana, 2019 ve 2020’de çifte Takım ve Sürücü Şampiyonluğu da dahil olmak üzere çok sayıda rekoru bulunan DS Automobiles, halihazırda her bir modelinin elektriklenmiş bir versiyonunu sunarak elektriklenmenin en ileri noktasında yer alıyor. E-TENSE etiketi altında DS Automobiles, hem %100 elektrikli hem de 360 beygir gücüne kadar 4×4 teknolojisiyle şarj edilebilir hibrit sunuyor.

2024’ten itibaren DS Automobiles tarafından piyasaya sürülen her yeni model %100 elektrikli olacak. DS Automobiles, müşterileri için benzersiz marka deneyimine yönelik özel hizmet programı olan “ONLY YOU, DS Deneyimi” programını da hazırladı. 41 ülkede faaliyet gösteren DS Automobiles markası, dünya genelinde 450 DS STORE’dan oluşan ve sürekli gelişen özel bir dağıtım ağı oluşturdu.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ