Demokrat Zafer

Versus Art Project 13-18 Haziran Tarihleri Arasında Photo Basel’de

Versus Art Project, 13-18 Haziran tarihleri arasında, İsviçre’nin fotoğraf temelli sanata adanmış ilk ve tek uluslararası sanat fuarı Photo Basel’de uluslararası sanat dünyasıyla buluşuyor. Şimdiye dek Türkiye’den bir galerinin yer almadığı fuarda, ikinci kez, Türkiye’den katılan tek galeri olarak Versus Art Project bulunuyor.

Bu sene hayata geçen sekizinci edisyonunda, 11 ülkeden 39 uluslararası galeriyi ağırlayan Photo Basel, Art Basel ile eş zamanlı gerçekleşiyor. 169 sanatçının 400’den fazla eserini izleyicilerin karşısına çıkaran fuara Versus Art Project; Larissa Araz, Metehan Özcan ve Selim Süme’nin eserlerinden oluşan bir seçki ile katılıyor.

Üretimlerinde alternatif tarihler, insan olmayan tanıklar ve inkâr edilen kanıtlar üzerine odaklanan Larissa Araz, fuar kapsamında yer alan serisi “Dear Julia”da bir zamanlar çok kültürlü olan bir coğrafyanın insan manzarasına odaklanıyor. Adını ve insanlarını kaybetmiş Gökçeada’nın yalnızlığı ile birleşen ve birçok kişiyi temsil eden metaforik bir ayrık kimlik üzerine eğiliyor.

Eserlerinde modernist mekânın temsiliyetini odak noktası olarak belirleyen Metehan Özcan, “Vakum”, “Dekor” ve “Karşılaşma” serilerinden çalışmalarıyla fuara dahil oluyor. Sanatçı, geleneksel fotoğrafçılığın sınırlarını zorlamak ve görüntü oluşturmak için yeni olanakları keşfetmek amacıyla arşiv malzemeleri ve yapay zekâ tarafından üretilen görüntüler kullanarak katmanlı ve incelikli kompozisyonlar oluşturuyor.

İmge ile gerçeklik arasındaki kırılgan ilişkiye odaklanan Selim Süme, fuara dahil olduğu “Transit” serisinde, günlük ve sıradanı merkeze yerleştiriyor. Tesadüf ile kurgu arasındaki bulanık alanda salınarak, günlük yaşamın estetikleştirilmesini ve/veya dramatizasyonunu keşfediyor.

Ziyaret Saatleri:

Salı – Cumartesi: 10:00 – 18:00

SelimSume_2 001

Adres:

Kuloğlu Mah. Gazeteci Erol Dernek Sok.

No.11/3 Hanif Han Beyoğlu İstanbul

İletişim:

+90 (212) 258 14 14

+90 (530) 016 47 18

www.versusartproject.com

info@versusartproject.com

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ