Demokrat Zafer

Bursa Tüm Emeklilerin Sendikası: Ne Yaparsanız Yapın Yıkılmayacağız!

Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikası’nın kapatılması için açılan davaya sendika, tepki gösterdi.

Anakara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasına açılan kapatma davasının ikinci duruşması 8 Haziran’da Ankara 4. İş Mahkemesi’nde yapılacak. Kapatma davasıyla ilgili basın açıklaması yapan Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Fomara Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’da katıldı.

Fomara Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Demokratik toplumların olmazsa olmazı olan örgütlenme özgürlüğümüz gasp edilmek istenmektedir. Emeklilerin sendika kurmak amacı; yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığı olarak, insana yakışır bir yaşam sürdürmeyi sağlamaktır. Oysa; bugün, emeklilerin bırakalım insanca yaşamasını, çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında, hatta ölüm ile yasam arasında hayata tutunmaya mahkum edilmiştir. Geriye kalanların tamamı (istisnalar hariç) yoksulluk sınırının yarısı kadar bile maaş alamamaktadır” denildi.

“Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez”

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı, “Tüm Emeklilerin Sendikasını kapatma davası, bize göre hukukla bağdaşmamaktadır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla bir ilgisi de yoktur. Hatırlatmak istiyoruz; emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez. İdare bu sevdadan vazgeçmelidir. Mahkemenin de, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan sendikamız hakkında açılmış bu hukuksuz kapatma davasını reddetmesini bekliyoruz.”

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ