Demokrat Zafer

AK Partide Belediye İçin Büyük Kapışma! Mustafa Esgin’in İsmi Büyükşehir İçin Geçiyor!

14 mayıs seçimlerinde tüm anketleri ters düz eden AK Parti ve MHP’de yüzler gülüyor. Şimdiden her iki partide de 28 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Mart 2024 yılında yapılması planlanan Yerel Seçim hazırlıkları başladı. AK Parti Milletvekilleri arasında en çalışkan ve en verimli işlere imza atan Milletvekili Mustafa Esgin’in 14 mayısta listede ismini göremeyenlerin seçimler sonrası yeni bir gelişme kulisleri dalgalandırdı. AK Partili Büyükşehir Belediyesi için aday olduğu iddia edilen Mustafa Esgin’in ise konuyla ilgili olarak sosyal medyasında;

“Kıymetli hemşehrilerim, dostlarım;
Zor ama bir o kadar da önemli bir dönemde; 27. dönem milletvekilliği ile sizlere hizmet etme onurunu yaşatan Rabbime hamd ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığının onurunu ömrümün sonuna kadar aziz bir hatıra olarak saklayacağım.
Hatırlarsanız her yıl yaptıklarımı “milletimize hesap verme” adı altında sizlerle paylaşmıştım. Şimdi 5 yılın hesabını verme zamanı geldi. Bu dönemin yaklaşık yarısı (2.5 yıl) küresel salgın gölgesinde geçti. Bu süre zarfında gerek Bursa’mızda, gerekse ülkemizde yapılan çalışmalara katkı sağlama gayreti içinde oldum. Bursa’daki kamu hastane yatırımlarımızı yakın takip ettim. Bu çerçevede, Şehir Hastanesi küresel salgın öncesinde açılarak salgında amiral gemimiz oldu. 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılmak için gün sayıyor. Memleket Hastanesi yapım ihalesini gerçekleştirdik. Sağlık Bakanımız ve Bakan Yardımcımıza müteşekkiriz. Salgının başlangıcında, Sırbistan Sancak bölgesine bir tır tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderilmesi sürecini organize ettik. Yerel yönetimlerimize ve hayırsever arkadaşlarımıza müteşekkiriz.
24 yıl önce kâğıt üzerinde kurulan Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bu dönemde açılarak eğitime başladı. Dönem boyunca TBMM’de sağlık alanında parti grubum adına en fazla söz alan milletvekili oldum. TBMM’de KİT Komisyonu ve Sağlık Komisyonlarında aktif görev aldım. TMO Alt Komisyon Başkanlığı, Eti Maden Komisyon Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum.
Türkiye Sırbistan Parlemantolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak özellikle Boşnak kardeşlerimizin yaşadığı Sancak’ta çok sayıda çalışmaya katkı sağladım. “Akdeniz için Birlik Parlamenterler Grubu” toplantılarında ülkemizi yurtdışında temsil ettim. Lizbon, Roma, Brüksel ve Rabat’ta yaptığım konuşmalarda, Cumhurbaşkanımızın söylemlerine atıfta bulunarak “Dünya 5’den büyüktür” “Daha adil bir dünya mümkün” “Akdeniz kıyılarına vuran bebek cesetlerinden biz sorumlu değiliz” “Avrupa Birliği’nin bir hıristiyan kulübü olmasını istemiyorsanız, çifte standardı kaldırın ve KKTC’yi tanıyın” demek nasip oldu. Bize bu özgüveni veren, Aziz Milletimiz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmuştur.
Bu sürede Teşkilat Başkanlığımızda İl Koordinatörü olarak Kastamonu, Karabük ve Adana’da çok sayıda genç kardeşimin önemli görevler almasında rol oynadım. Sel felaketinde Kastamonu’da, yangın felaketinde Adana’daydım. Asrın felaketinde, arkadaşlarımla birlikte Hatay bölgesinde yapılan çalışmalarda yerimi aldım.
Bölgemizde covide rağmen sahada vatandaşlarımızla birebir temaslara önem verdim. “Vekil Burada, Vekil Heryerde” adında çok sayıda buluşma gerçekleştirdim. Katıldığım 610 mahalle ziyaretiyle, 200’ün üzerinde STK buluşması bu dönemde gerçekleştirildi.
Karacabey Mustafakemalpaşa baba ve ana ocağım. Bir gözüm sürekli bölgede oldu. Her iki ilçemizin alt yapısının tamamını bu dönemde yeniliyoruz. Alinur Başkana müteşekkiriz. Karacabey Boğaz Yolu ve Karacabey Okçugöl yolu tamamlandı. Birlikte çalıştığımız Karayolları Bölge Müdürlerimize müteşekkiriz. Yeşildere Barajı bu yıl, Gölecik Barajı 2024 yılında tamamlanıyor. Yeniköy Biyolojik Arıtma Tesisleri’nin süreci başladı. Bölgemiz tarım memleketi. Serbest piyasa demeyip, bölgemizde Türkiye üretiminin yarısı olan salçalık domateste Türk Şeker üzerinden alım yaparak piyasa ve fiyat regülasyonu sağladık. Türk Şeker Genel Müdürümüze müteşekkiriz.
Karacabey’de öğretmenler parkında yüzme havuzu, spor salonu, tenis sahaları gibi çok sayıda yatırımı tamamladık. Mustafakemalpaşa’da, bugünkü değeri 450 milyon olan içinde yüzme havuzları, spor salonları, toplantı-sergi-sinema salonları olan bir Gençlik Merkezi kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanımız, Yatırımlar Genel Müdürümüz, Spor Toto Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza müteşekkiriz. Mustafakemalpaşa Millet Bahçesini 76 dekar alanda hayata geçirdik. Lalaşahin Toki konutlarımız tamamlanıyor, Yalıntaş Toki ile sürecimiz devam edecek. Çevre Şehircilik Bakanımıza müteşekkiriz. Yalıntaş kavşağını bulvarıyla birlikte hizmete açtık. Mustafakemalpaşa Çayı Taşkın projesini tamamladık. Tarım Orman Bakanımız ve DSİ yetkililerine müteşekkiriz. Mustafakemalpaşa’da 1600 km olan yol ağının 550km sini genişlettik ve yeniledik. Tümbüldek Turizm Merkezinde bir büyük termal turizm hikayesi başlıyor. Köyden kente göçü bölgemizde tamamen durduracağız. Turizm Bakanımız ve Bakan Yardımcımıza müteşekkiriz. Bütün bu çalışmalarda Karacabey ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlarımız ve AK Parti Teşkilatlarımız her daim yanımızdaydı, müteşekkiriz. Doğalgaz ağımızı kırsala yangınlaştırdık.
Bursamız çok önemli bir şehir. Ulaşımda tarihi projeler gerçekleştirdik. Otoyolumuz tamamlandı. Hızlı tren hattımızı Bandırma ve Balıkesir’e kadar uzatıyoruz. 2024 sonu itibariyle Ankara’ya hızlı tren ile 2 saat 15 dk da ulaşacağız. Cumhurbaşkanımız Bursa’nın projelerinin her daim yanında oldu. Allah ondan razı olsun. Bursa Havalimanızdan yeni seferler başlattık. Bursa’nın havayoluyla ulaşılabilir bir şehir olması için tüm mevcudiyetimle mücadele ettim. Bu ideali, arkadaşlarım ve hemşerilerimiz önemle takip etmelidirler. Bir doktor olarak mütevazı hayatıma dönmeden önce, Türkiye’nin kader seçiminde arkadaşlarıma ve teşkilatlatlarımıza katkı vermeye çalıştım. Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Milletimizin feraseti her zamanki gibi ülkemizin ikbalinin yanında olmuştur. Allah, milletimizden razı olsun. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önemli bir halk desteği ile yeniden seçilecektir. Rabbim, Ayasofya’nın zincirlerini kıran adama ve millete büyük fütuhatlar nasip edecektir, hiç kuşkum yok.
Ben ise; bundan sonraki hayatımda da kimseye gölge etmeden “i’la yı kelimetullah davası”nın bir vechesi olarak gördüğüm siyasi hareketimize ve Bursalı hemşerilerime vefalı bir yol arkadaşı olmaya devam edeceğim. Varsa bir hakkım sizlere, helal olsun. Siz de helal edin…”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ