Demokrat Zafer

BURSA FAN KULÜP BU KEZ MİLLET İTTİFAKINI AĞIRLADI

Bursa Fan Kulübün 673. Olağan yemekli toplantısı Almira Otel’de yapıldı. 2 Mayıs tarihinde Cumhur İttifakından Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, MHP Genel Başkanı İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili adayları Tuğba Şentürk Yılmaz ve Yaşar Türk’ü ağırlayan Kulüp üyelerinin bu haftaki konuğu Millet İttifakı Bileşenlerinin Bursa’daki ağır topları oldu. 1990 yılında kurulan köklü Bursa Fan Kulübün 673. Olağan yemekli toplantısının konukları, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın ile birlikte, İyi Parti Bursa Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu ve CHP Listelerinden milletvekili adayı olan Saadet Partisi İl eski Başkanı Mehmet Atmaca oldu.

Bursa Fan Kulübün çalışmalarının anlatıldığı video gösterimle başlayan toplantıda konuşan Başkan Ali Ademoğlu, Fan Kulübün desteklediği tek ittifak olduğunu belirterek, “O ittifak ta Bursa İttifakıdır” dedi. TBMM 28. Dönem hedef projeleri masaya yatıran Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu, Bursa’ya hızlı trenin acilen gelmesi gerektiğini vurgulayarak, hızlı tren konusunda önemli çalışmalarda bulunan CHP Bursa eski milletvekili Kemal Demirel’in de saygıyla andıklarını söyledi. Ademoğlu, TOGG’un da Bursaspor’a sponsor olmasını istedi. Her kulübün stadının sponsoru olduğunu, Bursa Spor stadyumunun sponsoru olmayan tek stat olduğunu bildiren Ademoğlu, 5 Maddelik hedef projeleri Cumhur İttifakı adaylarından sonra Millet ittifakı adaylarından da talep etti. Ademoğlu, Çukurca Fan Kulüp Ortaokuluna spor salonu, Bursaspor Futbol Lisesi gibi yatırımlarla, Ankara’da Bursa lobisinin güçlenmesi taleplerinde bulundu. Bursa Fan Kulüp Derneği Başkanı Ali Ademoğlu, bütün milletvekillerinden, deprem gerçeğine ve riskine karşı da, Bursa’nın tamamını içine alan, sağlıklı kentsel dönüşüm projelerini yaşama geçirme sözünü istedi.
Bursa Fan Kulüp Üyeleri Alptuğ Memişoğulları ve Selim Yedikardeş’te, 4-5 Mayıs’ta yapılan deprem bölgesi ziyaret ve yardım çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Kahramanmaraş ve Hatay’ın deprem sonrası uğradığı tahribatın, iktidar, muhalefet, devlet, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katkılarıyla bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden kulüp üyeleri, bölgeye en az 22 bin adet konteynır daha gerektiğini, bunun yanı sıra inşaat çalışmalarının da bir an önce başlaması gerektiğini vurguladılar. Bursa Fan Kulüp eski başkanlarından Mehmet Galip Toplan’da, tüm sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Bursa Fan Kulübün de desteklenmesini isteyerek, “Kulübümüz 35. Yılına ilerliyor. Yalova yolu üzerine orman yaptık. Bursa Spor sevdamız bitmedi. Desteğimiz sürdü. Yalova yoluna yaptığımız orman, yol yapımında söküldü. Sayın Alinur Aktaş’tan bu ağaçların başka yollara, viyadüklere, alanlara dikilmesini istedik. Cevap alamadık. Ne oldu bilmiyoruz. STK’lar yeterince desteklenmiyor. Bursa Spor’da küme düştü, şehir olarak da küme düştük. Bunlardan ders alarak, yerel anlamda sosyal ve kültürel çalışmalar yapan sivil toplum örgütlerine ve Bursa Fan Kulübe sahip çıkılmalıdır” diye konuştu.

İyi Parti Bursa Milletvekili adayı Selçuk Türkoğlu’da, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek başladığı konuşmasında, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerine de değinerek, asrın felaketinde, asrın ihmali, beceriksizliği ve gafletinin yaşandığını öne sürdü. 1999 depreminden ders alınmadığına dikkat çeken Türkoğlu, rantsal değil, kentsel dönüşümün önünün açacak projeleri yaşama geçirecekleri sözünü verdi. Bursa Spor konusunda, Bursa Atatürk Stadyumunun yıkılması aşamasıyla birlikte bilgiler veren Türkoğlu, “Bursa stadyumunu yıkarsanız Bursa Spor’u yıkarsınız, Bursa Sporu yıkarsanız Bursa’yı yıkarsınız demiştim. Maalesef haklı çıktım. Liyakatsiz yönetim Bursa’nın en büyük sorunudur. Bu sorunu Millet ittifakı döneminde çözeceğiz. Bursa Spor hak ettiği yere gelecektir” diye konuştu. TOGG sponsorluğu konusunda, “TOGG Yerli ve Bursalı diyorlar ancak, vergisini Kocaeli’ne veriyor. Bunu bilen var mı?” diye sordu. Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş’in, ölümünden sonra gönüllüler tarafından bastırılan kitabı, ‘Göktürk’ ü dağıtan gençlerin gözaltına alınmasını da eleştiren Türkoğlu, bu sistemin değişmesi gerektiğini ifade etti. Türkoğlu, göçmen politikasına da değinerek, Bursa’da 240 bin Suriyeli olduğunu savundu. İyi Parti Bursa Milletvekili adayı Selçuk Türkoğlu, 14 Mayıs’ta da sistem oylaması yapılacağını kaydederek, “Saray Rejiminin devamı mı, güçlendirilmiş parlamenter sistem ve hukuk devleti mi, onun oylaması yapılacak” dedi.


CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, stadyumlardan Atatürk ismini atmada son aşamanın yenilenen Elazığ stadyumu olduğunu söyleyerek, Bursa Fan Kulübünün hedeflerinin yapılmasının zor olmadığını, güçlü bir irade ile kısa sürede yapılabileceğini anlattı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’da, Bursa Lobisini hep birlikte, millet ittifakı döneminde oluşacağını açıklayarak, Hızlı tren konusunda da yatırımın millet ittifakına nasip olacağını kaydetti.


CHP Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Atmaca’da, Cumhuriyet döneminin en önemli ittifakının millet ittifakı olduğunu savunarak, saray rejiminin değişmesi halinde, tıkanan sorunların kısa sürede aşılabileceğini sözlerine ekledi. Yemekli organizasyon, Bursa Fan Kulüp Flamalarının hediye edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ