Demokrat Zafer

Muhtarlarımızla belediye meclislerinde temsil hakkı vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Erkan Aydın, Bursalı Muhtarla Deluxe Bursa’da düzenlenen iftar programıyla bir araya geldi.

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Erkan Aydın, Delux Bursa’da düzenlenen iftar programında Bursalı muhtarlar ile buluşuyor. Ayrıca iftar programına CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı Mustafa Bozbey de katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ramazan ayının son günlerinde böyle bir iftar yemeğinde buluşmak istedik. Hava şartları nedeniyle gelemeyen muhtarlarımız da oldu. Bizlere katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

“YURTTAŞLARIN GERÇEK SORUNLARINI ÇÖZÜM HALİNE GETİRİYORUZ”

Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır. Ancak söz de kalıyor. Kimse muhtara fikrini projesini sormaz. Sizlere dağıttığımız anket formlarında sorunlarınızı taleplerinizi bizlere bildirmenizi rica ediyoruz. İktidarımızda bu bilgilerden faydalanmak istiyoruz. 4 dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan şuanda da Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan sayın Bozbey’in muhtarlar ile ilgili güzel projeleri var. CHP genel merkezi projelerini kendi bünyesine aldı.
‘Muhtarlarımızla belediye meclislerinde  temsil hakkı vereceğiz’ dedik. Mahallesindeki sorunu çözsün ve çözüme katkıda bulunsun. ‘Muhtar maaşlarını en az asgari ücret seviyesine getireceğiz’ dediğimizde de ‘nereden kaynak bulacaksınız’ dediler ve kendileri projelerimizi bir bir yaptılar.

“MESELE ŞAHSİ DEĞİL MEMLEKET MESELESİDİR”

Biz yurttaşların gerçek sorunlarını alarak çözüm haline getiriyoruz. 25 gün sonra seçim var. Belki de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biridir. Hepimiz çocuklarımız ve torunlarımız için bir karar vereceğiz. Mesele şahsi değil, memleket meselesidir. İktidar iyi işlerde yapmış olabilir ancak değişim hayatın bir parçasıdır. Biz üç dönem milletvekilliği yaptık ve küserek kenara çekilmedik. Saha da çalışmaya devam ediyoruz. Yarın çocuklarımızın bize soracağı sorular, şuan yediğimiz iftar yemeği kadar değerli konulardır. 100 yıl önce büyük önder Atatürk’ün bize bıraktığı değerler, bizi bu gün Irak Suriye gibi ülkelerin düştüğü durumdan kurtarıyor. Bu seçimde çok daha önemli gördüğümüz değerlerimizi sağlamamız gerekiyor. Parti yönetimi bizlere ne görev verirse o görevleri yapacağız. Onurumuzla milletimize hizmet ettik. 15 Mayıs’a kadar milletvekilliğinin devam ediyor. Bir sıkıntınız varsa lütfen arayın.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya aday olduğunu açıklayan Mustafa Bozbey’in konuşmasından satır başları şöyle;

Dün gece Kadir Gecemizi kutladık, sizlerin de kutlu olsun. Şimdiden bayramlarımız kutluyorum. Sevgili vekilimizin bizleri bir araya getirmesi çok anlamlı görüyorum.

“DEMOKRATİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN YERELDEN BAŞLAMAK GEREKİYOR”

Milletvekillerimiz çok zor bir görev üstlendiler ve buraya kadar getirdiler. İnşallah ülkemize hizmet etmeye devam edeceklerdir. CHP’nin yapacakları arasında olan her muhtarlığa bir personel verilmesi de projeler arasındadır. Bu projemiz pek çoklarına örnek olmuştur.
Yerel demokrasi çok önemlidir. Demokratik bilinci oluşturmak için yerelden başlamak lazım. Aile içinden başlayarak, şehirlere ve ülkeye yaymak lazım. Bunun için katılımcı olmak gerekiyor. Bunların en önemli mimarlarından mahallenin temsilcisi olanlar muhataralımızdır. Hakikaten ‘Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla seçilen kimdir?’ derseniz. Muhtarlarımızdır. Bizler hep siyaseten seçildik. Muhtarların değerlerinin ve muhtarlarla yerel yöneticilerinin birlikte çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu 20 yıl zaman içerisinde Nilüfer’de yaşadık.

“ÜLKEMİZİN KADERİ BİZLERİN ELİNDE”

Ben Nilüfer’de sadece bir temsilciydim. Muhtarlarımızın, meclis üyelerinin, vatandaşların desteklerini unutmamamız gerekiyor. Bütün aile bu işe sahip çıkarsa başarı gelecektir. Muhtarlarla yaptığımız çalışmaları her yerde örnek olarak gösteriyoruz.  Herkesin bir düşüncesi var ve bizim her düşünceye saygımız var. Bu seçim tarihi bir seçimdir. Gerçekten çocuklarımızın, gençlerimizin, torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağını biz belirleyeceğiz. Bugüne kadar hangi partiye oy verirsek verelim, bu seçimin, ülkemizin kaderi bizlerin elindedir. Ülkemize farklı ufuklar getirecek bir değişimin geleceğine inancım tamdır. Millet ittifakının hazırlamış olduğu 2 bin sayfaya yakın Türkiye’nin önümüzde ki süreci ile ilgili pek çok alanda bir metin hazırlandı. Bizler, ülkemizin en iyi şekildDünyada’da yerini almasını ve güçlü olmasını istiyoruz. Komşu ülkelerle iyi geçinmemiz gerekiyor. Türkiye’ye değil Dünya’ya örnek bir Bursa hayal ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ