Demokrat Zafer

Avukatlar seçim güvenliği için buluştu

Avukatlar, seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla Bursa Akademik Odalar Birliği’nde ortak basın açıklaması ve istişare toplantısı düzenlendi.

BAOB'da avukatlar seçim güvenliği için buluştu
SİMLANUR İNCE – BURSADA BUGÜN 

Bursa Akademik Odalar Birliği‘nde, avukatlar, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Dönmez, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, CHP eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Aday Adayı Avukat Şeyda Şahin, CHP Bursa İl Sekreteri Avukat Baran Güneş, DEVA Partisi Bursa İl Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Muhammet Gül, DP Bursa İl Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Avukat Kardelen  Akgün, Gelecek Partisi Bursa İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ezel Altunay, İYİ Parti İl Sekreteri Avukat Kerem Arslan, Saadet Partisi Bursa İl Seçim İşleri Başkanı Avukat İkram Akkaya da katıldı.

Avukat Ekrem Demiröz’ün konuşmasından satır başları şöyle; 

Molierac avukatlar için “köle kullanmadılar, ancak efendileri de olmadı” diyor. Molierac in avukatlar için “köle kullanmadılar” sözü insan haklarına olan saygımızı “efendileri olmadı” sözü ise bağımsızlığımızı simgeliyor. Farklı görüş ve inançta olsalar da tüm avukatların kutup yıldızı hukuk ve adalettir. Hukuk, içinde olduğumuz yol, adalet ise varacağımız yerdir.

“SEÇİMLER DEMOKRASİNİN TÜMÜ OLMASA DA EN ÖNEMLİ UNSURU”

Bu bağlamda şunu belirtmek isteriz ki, seçimler demokrasinin tümü olmasa da en önemli unsurudur. Demokratik bir ülkede yaşamanin ön koşullarından biri seçimlerin adil, demokratik ve güvenilir olmasıdır. Seçimlerine şüphe ile bakılan bir ülkede iç huzur olmayacağı gibi dış dünyada da saygınlığımız olmaz. Her vatandaşımız kullandığı oyun doğru yere yazıldığından ve iradesinin doğru yansıdığından emin olmak ister. Bazı şeyler vardır ki görevlerimizin arasında yazılı değildir. Ancak mesleğimizin niteliği ve taşıdığımız sorumluluk duygusu bize ne yapmamız gerektiğini söyler. İşte bizim burada buluşmamızın sebebi bu kaygıyı gidermek ve güvenilir bir seçimin gerçekleşmesini sağlamaktır.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI BİZİMLE BAĞLANTI KURMALARI İÇİN BEKLİYORUZ”

Elbette ki bu girişimi Millet Ittifakında yer alan partilerimize üye olan avukatlar olarak başlattık. Ancak çalışmamız bu partiler ile sınırlı değildir. Başka partilere üye olan ya da hiçbir partiye üyeliği bulunmayan tüm meslektaşlarımız çalışmalarımızın doğal üyesidir. Bunun için tüm meslektaşlarımıza çağrıda bulunuyor, bizimle bağlantı kurmalarını ve bizimle birlikte çalışmalarını istiyoruz.

“TEK AMACIMIZ, VATANDAŞLARIMIZIN OYLARINA KARŞILIK BULMASINI GÖZETMEK”

Hem Bursa kamuoyu hem de meslektaşlarımız şundan emin olmalı; hiçbirimiz üyesi olduğumuz Partilere oy devşirmek için bu çalışmanın içinde değiliz. Tek amacımız, vatandaşlarımızın kullandığı oyların karşılık bulmasını gözetmek, adil ve güvenli bir seçime katkı sağlamaktır.

“18 NİSAN’DA BAŞLAYACAK EĞİTİM ÇALIŞMALARINA HEP BİRLİKTE KATILACAĞIZ”

Bu arada Millet İttifakına üye partilerimizin il Başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür etmek istiyoruz. Bu çalışmamıza içtenlikle yaklaştılar ve çalışmalarımıza destek oldular, desteklerinin devam edeceğini de biliyoruz. Biraz önce belirttik, aramızda başka partilere üye olan ve hiçbir partiye üye olmayan meslektaşlarımız da bulunmaktadır. Hepimizin ortak noktası ise meslek örgütümüz olan Bursa Barosu’ dur. Baromuz geçmiş yıllardan bu yana tüm seçimler için çalışmalarda bulunmuştur. Bu seçimlerde de çalışma yürütmektedir. 18 Nisan 2023 günü başlayacak eğitim çalışmalarına da hep birlikte katılacağız. Baromuza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“BİZLER SEÇİM GÜNÜ SAHADA OLACAĞIZ”

Değerli dostlar sonuç olarak bizler seçim günü sahada olacağız. Sandık başında görev yapan kişilerin yanı sıra vatandaşlarımızın da sorularına yanıt vereceğiz ve hukuksal destek sağlayacağız.

“OY SAYIMLARI TAMAMLANANA KADAR SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Oy kullanma aşamasından oy sayımları tamamlanana kadar olan sürecin takipçisi olacağız. Bunun sağlanması için de hedefimiz her okulda bir avukat bulunmasıdır. Başlattığımız bu girişimin daha da büyümesini ve başka illerde görev yapan meslektaşlarımıza da ilham kaynağı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ