Demokrat Zafer

Kimileri Cumhuriyetimizi değiştirmeye hevesli.

Milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin bitmesine günler kala İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nda bir isim daha milletvekili aday adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Hasan Ertürk İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu İYİ Parti Bursa İl Binasın’da açıkladı.

İYİ Parti Bursa'da bir milletvekili aday adayı daha belli oldu

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Prof. Dr. Hasan Ertürk, İYİ Parti Bursa milletvekilliğine aday adayı olduğunu İYİ Parti Bursa İl Binası’nda açıkladı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında milletvekili aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Hasan Ertürk’ün konuşmasından satır başları şöyle;

6 Ekim 1954 Mustafakemalpaşa doğumluyum. Ulu önderim ismini taşıyan bu kentte doğmaktan büyük gurur duyuyorum.

“DİPLOMALI İKTİSATÇIYIM”

İlk ve ortaöğretim Mustafakemalpaşa’da tamamladım. Orta gelirli bir aileydik ve memur olmam için beni okula gönderdiler. Bursa Erkek Lisesi’nde mezun oldum. Bursa İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’nde gece bölümü kazandım.

Ben İktisatçıyım ancak diplomalı iktisatçıyım. Lisans ve doktora diplomam var. Öyle yalandan iktisatçı olanlardan değilim.

Türkiye’de üniversite eğitimi, liselerden daha kötü hale geldi. Bundan mustarip olduğum için meslek hayatıma son verdim. Daha sonra siyasete atıldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nden yönetimde bulunma teklifinde bulundular. Bende kabul ettim ve 1 sene görev yaptım.

Partimiz kurulunca programını, tüzüğünü okudum. Orada bana çok yakın fikirleri gördüm. Pek çok kitap ve makale bulunuyor. Sivil toplum hareketleri içinde de yer aldım. 2 yıl Bursa İl TEMA temsilciliğini yaptım.

Bursa Kent Konseyi’nin kurulduğu tarihte 4 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Ak Parti hükümete geldikten sonra yaka paça dışarıya atıldık. Daha pek çok kuruluşta görev yaptım.

“NEDEN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM?”

Ben Atatürk’ün ilkelerine bağlı bir aile içinde yetiştim ve eğitimimde hep bu yönde oldu. Kimileri Cumhuriyetimizi değiştirmeye hevesli.

Bilim çöpe atılmak isteniyor. Ben bilimi tekrar kazanmak için, bir bilim adamı olarak çalışmak istiyorum. Son yıllarda Türkiye’nin asılsız büyüme rakamları. Türkiye büyüdü de benim cebim neden büyümüyor? Ben neden çocuğumu para yatırmadan okula gönderemiyorum? Bu büyümenin bana ne faydası var? Büyüme toplumun refahını yükseltmek amaçlı bir eylemdir.

“DEPREM DEĞİL KONUTLAR ÖLDÜRÜYOR”

Sosyal refahı baz alan bir ekonomi için milletvekili adayı olmak istiyorum. İktisat kökenliyim ancak kamu yönetimine geçince kent ekonomisi ve çevre sorunları çalışmaya başladım. Şimdi kuraklık, sel felaketlerini görüyoruz. Bütün bunların nedeni doğadaki değişimlerde. İnsanoğlunun yaptığı olumsuz etkileri doğa bize geri veriyor. Bu olumsuzlukları gidermek için kentleşmenin ranta dayalı değil planlı olarak yapılması gerekiyor. Deprem değil, konutlar öldürüyor.

Kentler yaşanabilir bir hale gelmelidir. Kentsel dönüşüm konusu benim de kitabımda yer alıyor. Malesef ranta dayalı dönüşüm yapılıyor. Belediye planın çiziminde inşaatına kadar paydaş olmak zorundadır. İl başkanımıza da sunduğum bir projem var. Böyle bir projeyle ranta değil, insana değer veren bir hale dönüştürmek istiyorum.

Benim eğitim ve öğretim ile ilgili ayrımın var. Öğretim bilgiyi yüklemektir. Asıl olan eğitimdir. İnsan davranışlarını olumlu yönde değiştirme sürecidir. O yüzden ben artık Türkiye’de eğitim yok diyorum. Çocukların dünyayı sorguladığı analiz ettiği bir eğitim sistemi gerekiyor.

33 yıl gençlerin arasında yaşamış bir öğretim üyesi olarak olmazsa olmazı gençlerdir. Gençler, yeterli sosyal hizmet alamıyorlar. Maalasef büyük bir çoğunluğu mutsuz ve sağlıksızlar. Türkiye’nin geleceğini sağlamak için mutluluk ve sağlıklı bir nesil oluşturmalıyız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ