Demokrat Zafer

LAJİVERT VE RİTMİK’TEN FUARIN İLK GÜNÜNDE 2.5 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Soyserin Grup bünyesinde bulunan Lajivert ve Ritmik Genç Odaları her yıl olduğu gibi bu yıl da mobilya sektörünün nabzını tutan, 23-28 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen, mobilya sektöründe Avrupa’nın en büyük; katılımcı sayısı en yüksek fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Soyserin Grup çatısı altında faaliyet gösteren, 2023’ü “mağazalaşmada atak yılı” olarak geçiren, bebek, çocuk ve genç odaları konusunda uzmanlığını her geçen yıl bir adım daha öteye taşıyan Lajivert Genç Odası ve Ritmik Genç Odası İstanbul Mobilya Fuarı’nda toplamda 750 metrekareyi bulan standıyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

800 bin metrekare yıllık üretim

‘Her Zaman Genciz’ sloganıyla her gelir grubundan tüketiciye ulaşan; genç, dinamik, sıcak ve samimi marka kimlikleri ile dikkat çeken mobilya sektörünün önemli oyuncularından Lajivert Genç Odası ve Ritmik Genç Odası, Türkiye genelinde 100’ü aşkın mağazaya ve toplam 800 bin metrekare yıllık üretim kapasitesine sahip.

2023 yılında gerçekleştirdikleri yeni yatırımlarla % 60 büyüme gerçekleştiren Lajivert ve Ritmik Genç Odası markaları; 2024 yılında yapılan yatırımlarla birlikte, kapasite kullanım oranını % 20, cirosunu ise % 65 artırarak tam randıman almayı hedefliyor. Kayseri’den doğmuş markalar olarak bugün, Türkiye’nin 47 ilinde Lajivert Genç Odası, 31 ilinde de Ritmik Genç Odası mağazalarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Soyserin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Soyserin, “Soyserin Grup çatısı altında hizmet veren Lajivert Genç Odası ve Ritmik Genç Odası markalarımızla tüm tüketicilere hitap edebilmeyi ve kolay ulaşılabilir olmayı hedefledik. Dedemiz Burhan Soyserin’in 30 metrekarelik bir atölyede başlatıp bizlere emanet ettiği değerli tecrübesiyle, bugün 50 bin metrekarelik tesislerimizde üretim yapan, ‘Türkiye’nin markaları’ konumuna ulaştık. 2023 yılı firmamız için bir atak yılıydı diyebilirim. 2023 yılı ilk çeyreğinde 42 olan koleksiyon sayımız ikinci çeyrekte 60’a yükseltirken, 50 mağaza açılışı yaptık. Mobilya sektöründeki tüm olumsuz süreçlere rağmen 2023 yılını başarıyla kapadık. 2024 yılı için asla vazgeçmediğimiz kalite anlayışımız ile şık ve fonksiyonel ürün yelpazemizi bir arada sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin dört bir noktasından katılımcının yanı sıra pek çok ilden ziyaretçileri ağırlama fırsatı yakaladıklarını belirten Soyserin, “Sektörün en önemli fuarlarından biri olan IIFF’DE yatırımcılarımız, tüketicilerimiz, mimarlar ve dekorasyon tutkunları ile buluşmak bizler için son derece heyecanlı ve gurur verici. Uluslararası Mobilya Fuarı aynı zamanda Türkiye’nin mobilya ihracatına ilişkin iş bağlantılarının yoğun olarak gerçekleştirildiği bir fuar. Bu anlamda da İstanbul Mobilya Fuarı’nın ilk gününde, Soyserin Grup olarak 2,5 milyon dolarlık bir ihracat bağlantısı gerçekleştirdiğimizi belirtmek isterim. Bununla birlikte, aldığımız güzel tepkilerden ve karşılaştığımız yoğun ilgiden dolayı tüm Soyserin Ailesi olarak mutluluğumuzu belirtmek ve ilham veren tasarımlarımızı daha fazla kişiye ulaştırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizin altını çizmek isterim.” şeklinde konuştu.

İlk odak noktası: müşteri memnuniyeti

Açılışlarına hızla devam edecekleri mağazalarında, profesyonel ekiplerinin de desteğiyle genç, bebek ve çocuk odası takımlarında yeni tasarladıkları modellerini tüketicilerin beğenisine sunmaya devam edeceklerini belirten Soyserin Grup Genel Müdürü Recep Kezik ise şunları kaydetti: “Lajivert ve Ritmik markalarımız ile Türkiye’de mobilya sektöründe ilk 4 kuruluştan birisi konumundayız. Kayseri’de başlayıp burada devam eden sektör yolculuğumuzu, 2024 yılına dair yepyeni koleksiyonlarımızı Uluslararası İstanbul Fuarı sayesinde sektör profesyonellerine ve dekorasyon tutkunlarına tanıtma şansını yakalamak bizler için son derece önemli. Tüm ürün gruplarımızdan çeşitlemeler sunduğumuz bu fuarda müşterilerimizle sıcak temasta olmak, her gün geliştirme hedefinde olduğumuz müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibimiz için oldukça değerli bir deneyim oldu.”

Lajivert

1940 yılında Burhan Soyserin’in Kayseri’de 30 metrekarelik bir atölyede başlattığı sektör yolculuğunu üçüncü nesil tarafından 2008 yılında Soyserin Grup bünyesinde Lajivert markasıyla 50 bin metrekarelik iki ayrı fabrikada gerçekleşen üretimle devam ettiren Lajivert, yıllık 800 bin metrekare üretim kapasitesi ile hizmet veriyor. Türkiye genelinde toplam 64 mağazası bulunan Lajivert, bebek, çocuk ve genç odaları koleksiyonlarını Arap yarımadası başta olmak üzere 60’tan fazla ülkeye ihraç ediyor. 2024 yılı itibariyle kurulan Lajivert Akademi sayesinde tüm satış personelini daha donanımlı hale getirmeyi hedefleyen Lajivert’in sürdürülebilirlik çerçevesinde yeşil enerji dönüşümü ve çatı GES projesi bulunuyor.

Ritmik

1940 yılında Burhan Soyserin’in Kayseri’de 30 metrekarelik bir atölyede başlattığı sektör yolculuğu üçüncü nesil tarafından 2019 yılında Soyserin Grup bünyesinde Ritmik markasıyla 50 bin metrekarelik iki ayrı fabrikada gerçekleşen üretimle devam ettiren RİTMİK; bebek, çocuk ve genç odası mobilyalarını Türkiye genelindeki 43 mağazası ile “Biz Hep Genciz” sloganıyla müşterileriyle buluşturuyor.

60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren RİTMİK, bebek, çocuk ve genç mobilya koleksiyonlarındaki modern, estetik ve zarif tasarım anlayışı ile sektörün önemli oyuncuları arasındaki yerini koruyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ