Demokrat Zafer

MİLLİYET SANAT’A KONUŞAN İTALYA’NIN SANCHO PANZA’SI SERRA YILMAZ, “BABAMIN HOŞLANACAĞINI ZANNETTİĞİM KADIN OLMAYA ÇALIŞTIM HAYATTA”

Pandemiyle ara verdiği “Don Kişot” oyununun Sancho Panza’sı olarak İtalya’da sahnelere dönen Serra Yılmaz, yeni yılda ayrıca 20. yılını kutlayan “Cahil Periler”in

dizi uyarlamasında da izleyici karşısına çıkacak. Ayın Söyleşisi için bir araya gelen Serra Yılmaz ve Asu Maro, Milliyet Sanat’ın Ocak 2022 sayısında oyunculuk serüvenine, rengârenk hayat hikâyesine ve yeni projelerine değindikleri samimi bir sohbete imza atıyor. Çocukluğunda babasını etkilemek ve cezbetmek için Fransız okuluna gitmekte direnen Yılmaz “Babam ve dedem Fransızca kavga ederlerdi, öyle doğdu benim Fransızca merakım. Şunun farkına vardım belirli bir yaşa geldiğimde; aslında babamın hoşlanacağını düşündüğüm kadın olmaya çalışmışım ben hayatta. Yani iyi dil bilen, okuyan, laf edebilen, aynı zamanda sanatla, kültürle ilgili, öyle bir kadın olmaya çalıştım,” diyor. Röportajının tamamı, Milliyet Sanat Ocak 2022 sayısında …

Serra Yılmaz, 20 yılı geride bırakan ve Disney Channel’da 8 bölümlük bir dizi olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanan “Cahil Periler” filmi için “Ferzan’la yaptığımız bütün filmler keyifliydi ama kimi daha keyifliydi. ‘Cahil Periler’de müthiş bir coşku, müthiş bir gençlik, belki de bir tık kaygısızlık vardı,” diyor. Yılmaz, “Cahil Periler”in hem oyuncular hem de izleyenler için “dış dünyadan koruyan bir kozmosun içine girmişsin” hissi yaşattığına değiniyor. Dizinin her bölümünde, filmdeki yan karakterlerden birinin hikâyesinin daha çok işlendiğini aktaran Yılmaz, böyle kült bir filmin diziye dönüşmesi fikrine ilk başta şüpheyle yaklaştığını itiraf ediyor ve ekliyor: “Fakat senaryo gelince ve de sette olunca o duygum tamamen yok oldu.”

Pandemide verilen zorunlu aranın ardından, rol aldığı “Don Kişot” oyunuyla tiyatro sahnesine de dönmeye hazırlanan başarılı oyuncu, canlandırdığı Sancho Panza karakterinin, kendisi gibi hem hayal kurmayı sevdiğini hem de gerçeğe bağlı kaldığını söylüyor.

“Kötü ve aksi rol oynamak çok eğlenceli”

“İstanbul Kırmızısı” adlı filmde canlandırdığı aksi karakterden örnek veren Serra Yılmaz “Kötü ve aksi rol oynamak çok eğlenceli. İyi kadını oynamaktan daha eğlenceli. Çünkü hiç sana benzemeyen bir şeyi yapıyorsun ve onları yapabilmek beni eğlendiriyor,” diyerek oyunculuğun bu yanını çok sevdiğine değiniyor.

“Şehir Tiyatroları’ndan kovarak bana iyilik ettiler”

İtalya’daki ilk tiyatro teklifinin, “Cahil Periler” filminin başarısından sonra, henüz Şehir Tiyatroları’nda olduğu dönemde geldiğini anlatan Serra Yılmaz “Sonra beni kovdular, böyle bir iyilik yaptılar, ben de İtalya’da tiyatro yapmaya başladım,” diyor ve devam ediyor: “İçtenlikle söylüyorum bunu, müteşekkirim Nurullah Tuncer ve tüm ekibine. Böyle hayırlı bir şeye sebep oldular istemeden.”

Yeni projelerinin müjdesini verdiği röportajda Serra Yılmaz, oyuncu olmasında büyük payları olan anne-babasına ve kızıyla ilişkisine dair de içtenlikle konuşuyor. Asu Maro imzalı söyleşinin tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:              milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ