Demokrat Zafer

Yoruldunuz, canınız sıkılıyor. Farkındayım

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, stajyer çıraklık dönemindeki çalışmalarının sigorta başlangıcı sayılması talebiyle İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Trakya’dan gelen mağdurlara, Şehreküstü 15 Temmuz Demorkasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Bursa’da staj ve çıraklık mağdurları, çevre illerden gelen destekle beraber basın açıklaması gerçekleştirdi. Büyük kalabalık oluşturan mağdurlara, CHP, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Gelecek Parti, DEVA Parti, Saadet Parti, Demokrat Parti, Zafer Parti, Memleket Parti, Genç Parti, DSP ve Vatan Partisi İl Başkanlığı da destek verdi.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman’ın konuşmasından satır başları şöyle; “Kalabalığa hitap eden Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, “Yıllardır söylüyoruz. Artık hepimiz mağduriyeti biliyoruz. Çalışma Bakanımız bu durumun mağduriyet olduğunu açıklamışsa, tüm milletvekillerimizin çalışma yapmışsa da hala sorunumuz çözülmedi. Adalet nerede? Hak, gerçek olan şey demektir. Çalışıp emek vermiş, ter dökmüş stajerler hak sahibi değil midir? Bu insanlar staj ve cikarlik yaptığında resmen kandırılmış, ellerine verilen sigorta kartları ile sevindirilmiştir. Çalışmaya erken başlamış, kimseye avuç açmam demiştir. EYT çözüldü. Kalan mağdurlara da eğileceklerine güvenimiz tamdır. Siyaset seçim sathına oturmaya başladım. Meclisin mağduriyeti giderecek çözümler yapacağına inanıyoruz. Çalışma hayatına düzenlemeler yapılıyor. Staj ve çıraklık mağdurlarına düzenleme getirmezseniz, onun adı reform olmaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hakkımızı almak için, inancımız tamdır. Tüm illerin bundan bilgisi olsun” dedi.

1 buçuk senede çok fazla yol kat ettiklerini ifade eden Salman, “İnsanlara dürüst davradık. Sizlerin ümitsizliğe düşmemesini istiyoruz. Bugün olmazsa da yarın alacağız. Çok sıkı çalışacağız. Bir kar tanesinden çığ olduk. Bize verilen sözlerin takipçisi olacağız. Her mağdurun peşinde bıkmadan çalışıyor olacağız. Yoruldunuz, canınız sıkılıyor. Farkındayım. 1 buçuk senede 20 yıldır alamadıklarımızı sizlerle aldık. Aslanlar gibi çalışıyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız deprem bazı işleri erteledi. Yeni yapılacak çalışmalara varız” diye konuştu.

Lütuf değil hakkımız olanı istiyoruz diyen Çınar, “Adalet sunacağız. Adalet, stajyerlerin ve çırakların sigortalarının, SGK başlangıcı sayılması, bir kamu görevi. Şimdi herkesi bu kamu görevini, devletçiliğin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Onlar yapmayacaksa biz söke söke almasını da biliriz. Bu meydanların kat be kat fazlasını toplamasını da biliriz. Saygılarımızı sunuyoruz. Mücadelemiz büyük. Kararlılığımız kesin. Hakkımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ