Demokrat Zafer

CHP NİLÜFER; Depremzedeler için kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok!

CHP ile AK Parti Nilüfer İlçe Başkanları depremzede aileler için başlatılan kampanya nedeniyle bir dizi açıklama yaptı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, AK Partili İlçe Başkanı Eşref Kurem’in açıklamasına sert tepki göstererek; “AKP Nilüfer’in bir başkanı olduğunu görmek ne güzel… Eşref bey Nilüfer Belediyesinin neden “Şartsız Bağış” dayanışması yaptığını merak etmiş…
ŞARTSIZ BAĞIŞ… Herhangi bir şart koşulmadan vakıf veya derneğin amaçları doğrultusunda harcanmak üzere verilen bağışlardır. Bu bağışlar aktif arttırıcı amaçlarda kullanılamaz. Dönem içinde harcanması gerekir.

Belediyelerin Yetkileri ve İmtiyazları başlığını taşıyan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. maddesinin (g) bendine göre şartlı bağışları kabul etme yetkisi Belediye Meclislerine aittir. Bunun dışında Belediyelerde hiç bir makam ve merciin şartlı bağış kabul etme yetkisi yoktur. Kanunun 38. maddesinin (l) bendine göre şartsız bağışları kabul yetkisi Belediye Başkanına aittir.

Özetle Eşref Bey; partiniz depremzede yurttaşlarımız için doğru düzgün bir süreç yönetimi yapabilseydi Nilüfer Belediyesi’de Mart Meclisini bekleyip “Şartlı Bağış” yetkisini meclisten alırdı. Tv şovu ile 115 Milyar toplanmasının üzerinden 1 hafta geçti. Ne yazıktır ki; deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımızın en büyük derdi hala “ÇADIR”…

Yani anlayacağın Eşref bey; bizim Depremzedeler için kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok. İçini fesata boğma… Benim partimde depremzede namına gelen malzemenin, bağışın, paranın kuruşuna dokunmayı aklından geçirecek bir tek kişi bulamazsın. Sen de son cümleyi gönül rahatlığı ile kurabiliyor musun?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ