Demokrat Zafer

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; Millet İttifakı 15 Temmuz’dan sonraki Yenikapı mitingindeki hataya düşmemeli ve seçimin yapılması zaruretini halka anlatmalıdır!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat 2023 olağan toplantısında CHP’li meclis üyesi Ercan Korkmaz’ın sözleri damga vurdu. Korkmaz’ın iki yıl önce yine bir meclis oturumunda sormuş olduğu; “Deprem gerçeğine ne kadar hazırız?” sorusu gündemdeki güncelliğini sıcaklığını hala koruyor.

Korkmaz; “Ülkemizi yasa boğan deprem sonrası ortak kararla gündem görüşülmeyerek deprem üzerine konuştuk. Bende söz alarak; Belediyeden çıkıp hemen Uluyol Caddesindeki halihazırda ceza mahkemelerinin bulunduğu adliye binasına gidildiğinde birçok koridorun bölünerek kapalı alan yapıldığının ibretlik bir olay olduğunu belirttim. Yasaları tüm kurumlar istisnasız uygulamalıdır. Gemlik körfezindeki kimya, gübre tesislerinin yanıcı, zehirleyici , patlayıcı tanklarının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istedim. Zira siloların yıkıldığı depremde bu tanklardan yaşanacak sızıntının yaratacağı tahribatı düşünmek dahi istemiyorum. Deprem sonrasında  “seçimlerin ertelenmesi” senaryosu ileri sürüldü. Beklediğim bir gelişmeydi! İlle de seçim yapılsın denildiğinde YSK, seçmen listesi, kayıplar ileri sürülüp toplum mühendisliği yapılacaktır. Seçim isteyenler itibarsızlaştırılmaya çalışılacaktır. Parlamenter sisteme dönüş, ulusal mutabakat, teknokrat hükümeti seçenekleri konuşulsa da millet ittifakı 15 Temmuz’dan sonraki Yenikapı mitingindeki hataya düşmemeli ve seçimin yapılması zaruretini halka anlatmalıdır. ” dedi.

“Depremin Değil Binaların İnsanları Öldürdüğünü Birkez Daha Gördük”

Korkmaz sözlerinin devamında; Depremde medeniyetler şehri Hatay’da yıllara meydan okuyan cami ve tarihi dokuların yıkıldığını gördük. Biran önce yarından tezi yok kültür başkentimizde tüm tarihi mekanların depremde zarar görmemeleri ya da zararı en aza indirmek için bilimsel bir çalışma yaptıralım. Deprem artık çok yakın ve ateş düştüğü yeri yakıyor, Nasrettin hocanın su testisi hikayesinde olduğu gibi testi kırılmadan tüm yöneticiler ve halkımız üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Bölgeye giden başkanlarımızın sırtında artık daha çok yük ve öncelik var. Son olarak ilimizde deprem önce ve sonrası tespit ve müdahale, plan revizyonları, yapılaşma, ulaşım, iletişim, koordinasyon, ilk yardım, noktasında bilim insanları ve uzmanların katılımıyla bir çalıştay, raporlama yapılmasını güçlü bir bilgi işlem ağı yapılması da gerekmektedir. Ana arterimizdeki deprem sonrası açık tutulması için yol boyunca totem, yolu tıkayacak yapıların kaldırılması gerektiğini belirterek, şehir hastanesine giden raylı sistem vagonlarından bir kısmının acil müdahale ve yaralı nakline elverişli hale getirilmesi hayatları kurtaracaktır. Yine her muhtarlık bölgesinde deprem sonrası toplanma, yardım malzemelerinin depolanması, koordinasyon, iletişim, ilk müdahale için alet edevat, jeneratör, projektör acil müdahale kitleri içeren merkez ve depolar inşa edilmesi, lokal birimlerin kurulması gerekliliği sağlanmalıdır. İzalatör kullanımının yaygınlaştırılması için elimizi taşın altına koymamız lazım. ” dedi.

“BURULAŞ’a Ait Haberleşme Altyapısı Güçlendirilmelidir.”

Korkmaz; “AFAD afet planı kapsamında halkımıza toplanma bölgeleri konusunda bilgi verilmesini, afet öncesi bilinçlendirme ve yönlendirmenin önemli olduğunu, TÜYAP , BUTTİM, DSİ, TCK, BUSKİ Orman bölge gibi alanların buna uygun hale getirilmesi Bursa’ya da nefes aldıracaktır. Deprem bölgesinde iletişimin kesilmesinin en büyük sıkıntı olduğunu, 24 yılda bu konuda hizmet veren telekomünikasyon şirketlerinin sınıfta kaldığını, geçtiğimiz yıllarda BURULAŞ bünyesine katılan telsiz, haberleşme şirketinin altyapı ve kullanıcı ağının, kapasitenin arttırılması da bugünden alınacak önlemlerden biridir. Halkımızda yıkılan binalarla ilgili müteahhitlerin tutuklanması yetmez, başkan, meclis üyeleri, komisyon üyeleri de tutuklansın algısının görev, yetki, karar, denetim , sorumluluk noktasında eksik bilgi sahibi olduğunu, aydınlatılması da vicdanları rahatlatacaktır. İl ve ilçeler bazında yüksek katlı binaların altlarında işyeri, market, galeri için kolonları kesilen binaların tespit edilerek mühürlenmesi gerekmekte bununla ilgili de sorumluluk sahibi ilçe belediyelerin harekete geçmesi Bursa’da sorunların çözülmesi anlamında şık bir hareket olacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ