Demokrat Zafer

BURSA İÇİN BİRLİK; “Depremi Fırsat Bilerek Zam Yapılmasına Gözyumanlar Seferberlik Halinde Olan Vatandaşımızın Şevkini Kırıyor!”

Derinliği 7 kilometre olarak belirlenen depremde, Kahramanmaraş yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana illerinde yıkıma yol açtı. Bursa depremzede aileler için seferber olurken Bursa’da bulunan özel dolmuşlar kısa hatlar 8.5 TL’den 10 TL’ye, uzun hatlar ise 9 TL’den 11.5 TL’ye yükseldi. Minibüslerde de zam yapıldı. Doğu Hattı minibüsleri 10,25 TL’ye yükseldi. Bursa’da yapılan zamlar siyasi partileri de harekete geçirdi. Bursa’da tüzel kişiliklerini bir kenara bırakan Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Türkiye Değişim Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi, Liberal Demokrat Parti, Hak ve Adalet Partisi, Cihan Partisi, Adalette Birlik Partisi İl Başkanlıkları konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında “Vatandaş seferber olmuşken şevkini kıracak zamlara göz yummayın!” uyarısı geldi.

BURSA İÇİN BİRLİK; “Vatandaşımız evine ekmek götürecek parayı dahi bulamazken asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde tüm zamlar ülke genelinde 6 ay ötelenmelidir. Devletin deprem bölgesine geç ulaştığı yerde gönüllüler depremzedelerin yaralarını sarmıştır. Türkiye 10 il için seferber olmuş iken temel tüketim maddeleri, kira, elektrik, doğalgaz, su, ulaşım gibi hayatımızdaki olmazsa olmaz tüm girdilere yapılacak zaruri olan zamlar dondurulmalıdır. Ayrıca; depremin vurduğu 10 ilde gelebilecek tüm son aya ait faturalar iptal edilmelidir.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini söyledi. Ancak bir dakikalığına düşünün: depremzede olarak eviniz yıkılmış. Bu soğukta, dışarıda kalıyorsunuz. Belki çok uzun süre de yardım çadırlarında kalacaksınız. Sonra bir anda ertelenen bir elektrik faturasının ödeme günü gelecek. Yıkılmış evinizin faturasını da yine siz ödemek zorunda kalacaksınız. Giremediğiniz, kalamadığınız bir evin elektrik, doğalgaz gibi faturalarını ödemek zorunda kalacaksınız. Lütfen bir an önce bu uygulamadan vazgeçin. Depremzedelerden fatura alınmaz. Deprem bölgesinde yaşayan herkesin telefon, elektrik, su, doğalgaz fatura borçlarını iptal edin. Banka ödemelerini en az 1 sene erteleyin. Bu insanlar can derdindeyken bir de onlara fatura erteledik diye ’müjdeymiş’ gibi haberler vermeyin.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ