Demokrat Zafer

İş İnsanı Hüseyin Erdoğan ; Çelik Konstrüksiyonlu Evler Depremde %85 Daha Dayanıklı

Ülkemizde yaşanan afet sonrasında, hem bölgeye yardım tırları gönderen hem de çalışanlarıyla Afet bölgesinde kurtarma çalışmalarına katılan Arat-Er Mühendislik Y. K Başkanı Hüseyin Erdoğan, basın mensuplarına ,afet sonrasında ,deprem yönetmeliğinin değişmesi ve yapısal çelik kullanımının önemi anlatan açıklamalarda bulundu.

Çelik konstrüksiyonlu evler depremden %85 daha az etkileniyor

Arat-Er Mühendislik Y.K Başkanı Hüseyin Erdoğan Açıklamaları ; İklim değişikliğiyle birlikte doğal afetlerin sayısı her geçen gün artarken, dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına zarar veriyor. Geleneksel evlerin bu felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğunu söyleyen Hüseyin Erdoğan ; yerli çelik yapı sistemleri ise çelik konstrüksiyonlu evlerin depremlerden %85 daha az etkilendiğini belirtiyor.

Birleşmiş Milletler’in yayımladığı rapora göre, doğal afetler de dahil olmak üzere, dünyada son 20 yılda her sene orta ve büyük ölçekli 350 ila 500 felaket yaşandı. Araştırmalara göre 2022’nin yalnızca ilk yarısında bile sel, deprem ve fırtına kaynaklı felaketler 65 milyar dolar zarara neden olurken, insanlar birincil yaşam alanları olan evlerini korumak için yeni arayışlara giriyor. Ülkemizde de sıklıkla görülen depremlerden ve yangından endişe edenler, çözümü çelik konstrüksiyonlu evlerde buluyor.

Kırsal alanlar başta olmak üzere kentlerde de klasik yöntemlerle inşa edilen evlerin felaketlere karşı yüksek risk grubunda yer aldığını belirten Arater Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdoğan; “Her yıl dünyada binlerce felaket yaşanıyor ve bunlar insanların birincil yaşam alanları olan evlerde ya hasar bırakıyor ya da yaşanmaz hale getiriyor. Bunun nedeni karşı konulamaz büyüklükteki olayların yaşanması olabilirken, yaygın şekilde kullanılan betonarme, ahşap ve taş binaların dayanıklılığının yetersiz kalması da kritik bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bu yapılar, dış etkenlerin oluşturacağı duvar çatlakları, çatı sızıntısı, göçme gibi hasarlara oldukça elverişli. Oysa hafif niteliklere sahip çelik ev sistemleri, kişilere hem güvenli hem de kaliteli ve ekonomik yaşam alanları sunuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ