Demokrat Zafer

GELECEK BURSA; Halk mutsuz, gergin ve moralsiz!

Bir günde Karacabey’in 85 mahallesine çıkarma yapan Gelecek Partisi Bursa İl Teşkilatı, ülkenin durumunu özetledi. Alpaslan Yıldız başkanlığındaki Gelecek Partisi Bursa İl yöneticileri, Cumartesi günü Karacabey’e çıkarma yaptı. İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte ekipler halinde Karacabey’in 85 mahallesini ziyaret eden, sokak sokak gezerek vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelen Gelecek Partililer, Genel Başkan Prof. Dr Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti.

Karacabey ziyaretlerini değerlendiren Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, halkın birinci önceliğinin ‘ekonomi’ ve ‘hayat pahalılığı’ olduğuna dikkat çekti. Ekonomi ve hayat pahalılığı dışında ülke gündemine ‘sorun’ olarak yansıtılan diğer konuların iktidar tarafından ‘suni gündem’ yaratmaktan başka bir şey olmadığını savunan Yıldız, “Çalışanından emeklisine, çiftçisinden esnafına kadar Karacabey’de hemen hemen her bir vatandaşımız çok zor durumda olduğunu ifade ediyor. Halkın beklentisi hükümetin değişmesi ve yeni bir sürecin başlamasıdır. Vatandaş iktidardan ümidini kesmiş durumda.” dedi.

Karacabey halkının misafirperver olduğunu ve kendilerini gittikleri her yerde çok güzel karşıladıklarını belirten Yıldız, “Karacabeylilere bizlere olan yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İlçede kimle görüştüysek samimi bir şekilde bizlere düşüncelerini paylaştı, beklentilerini dile getirdi. Bizler Karacabeylileri anladık, onlar da bizleri anladı.” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, şunları kaydetti: “Karacabeyli vatandaşlarla görüştüğümüzde, esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde en çok karşımıza çıkan birinci sorun ekonomi. Çünkü artık vatandaş bu konuda oldukça dertli. Maalesef vatandaşlarımız şikayetlerinde tencerenin kaynamadığını söylüyor. Bu ciddi bir sorundur. Asgari ücretle geçimini sürdürmeye çalışan veya emekli maaşıyla yaşamını devam ettirmeye uğraşan vatandaşlarımızın oldukça zorlandıklarını biliyoruz. Bununla beraber işsizliğin de çok yüksek bir orana geldiğini, özellikle de genç işsizliğin % 25-30’lar düzeyine geldiğini, yani her dört gençten birinin işsiz olduğunu biliyoruz. Bir de bunlara elektrik, doğalgaz, gıda ve akaryakıt gibi zamlar da eklenince vatandaş nefes alamaz duruma geldi. Hükümetin bu noktada halkın nefes almasını sağlayacak adımlar atmaması veya atamaması sorunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Bu ülkede artık iktidarın değişmesi gerekiyor. Çünkü AK Parti halktan iyice koptu ve gerçekleri görmezlikten geliyor. Ekonominin en önemli dinamiklerinden biri de güvendir. Vatandaşımız iktidarın uyguladığı politikalardan dolayı geleceğinden endişe duyuyor. O nedenle halk mutsuz, gergin ve moralsiz.

Bu anlamda biz Gelecek Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin geleceği için, vatandaşlarımızın, milletimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için politikalar üreten ve önümüzdeki süreçte kronikleşen sorunların çözümüne talip olan, iktidar hedefi olan, iktidara talip olan bir siyasi parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Şu an önerdiğimiz çözüm paketlerimizle eğitimden ekonomiye kadar, dış ilişkilere kadar her alanda çözüm önerilerimizi zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu konuda çok dinamik bir kadromuz var. Genel Merkezimizde Politika İzleme Kurulu diye tabir ettiğimiz 16 birim var. Burada bakanlıklara eşdeğer bir çalışma yapılıyor, raporlamalar, önemli çözüm önerileri sağlanıyor. Bunu da zaman zaman kamuoyuna açıklıyoruz. Maalesef artık çözüm üretemeyen bir hükümet görüyoruz. Toplumun her kesiminde bu feryadı duyuyoruz. Dolayısıyla gittiğimiz ve gezdiğimiz yerlerde vatandaşımız da ‘Yeter artık’ diyor. Karacabey’de de bir değişim beklentisi var, bunu net olarak gözlemledik. İnşallah Gelecek Partisi olarak bu boşluğu dolduracağız ve vatandaşlarımızın yarasına, bu endişelerine merhem olacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ