Demokrat Zafer

ÖZGÖZ : ‘Gazetecilerin ve gazeteciliğin cezalandırılmasına son vereceğiz’

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Özgöz, gazetecilerin ve gazeteciliğin her fırsatta cezalandırılmasına engel olacaklarını ve özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Özgöz “Türkiye’nin Dünya Basın Özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 149. sırada. Demokrasimizin vazgeçilmez gereği olarak basın özgürlüğünü tesis etmek zorundayız. Maalesef mevcut koşullarda “ülkemizde gazetecilik yapmak ile ateşten gömlek giymek eşdeğer hale geldi” ifadelerini kullandı.

Özgöz DEVA Partisinin hedeflerini şu şekilde sıraladı.

“Gazetecilik sektörünün çalışanları demokrasimiz için vazgeçilmez bir ödev üstlenirken iktidar tarafından maalesef giderek organize şekilde kötüleşen çalışma koşullarına maruz bırakılıyor.

Bu sebeple biz DEVA partisi olarak Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren biz dizi önlemi hızla hayata geçireceğiz.

Bu kapsamda sendikalaşmayı kolaylaştıracağız, sektör çalışanlarının tazminat haklarını genişleteceğiz. Basın kartı sansürüne son vereceğiz. Medya finansmanını şeffaf hale getireceğiz. Dar bütçeli medya kuruluşlarını destekleyeceğiz. RTÜK ve BİK’i çıkar çevrelerinin etkisinden koruyacağız. TRT ve Anadolu Ajansı tarafsız olması için gereken önlemleri alacağız.“

Ayrıca Özgöz Basın İlan Kurumu’nun yönetmelik değişikliği konusunda ise “13 Ocak’ta Basın İlan Kurumu yönetmeliğini değiştirmek üzere genel kurulu toplanıyor. Getirilmek istenilen yönetmelik dar bütçeli medya kurumlarını çok zor durumda bırakacak. 3. Kategori içinde olan Bursa’da istenilen şartları sağlayan kurum sayısı bir elin parmakları kadar. Bu düzenleme mesleğini özveriyle yapan, tek başına çalışan yada 8’den az çalışanı olan medya çalışanlarının gelirden mahrum edilmesi demek. İktidar basın ilan kurumu üzerinden , belediyelerin medya bütçeleri üzerinden medya dizayn etme huyuna derhal son vermeli” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ