Demokrat Zafer

İNANDILAR, AZMETTİLER, KAZANDILAR!

Yenişehir Kirazlıyayla’da yaşanan hukuk zaferi İYİ’lerde bayram havası estirdi. İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel;

“Kirazlıyayla sakinlerimizin ve İYİ Partimizin büyük mücadelelerle Meyra Madenciliğin yaptığı hukuksuzluğun yanında çevre ve doğa katliamı ile elde edilecek rantı durdurma girişimlerimiz ve gayretlerimiz haklı bulunarak, Danıştay kararı ile tescil edilmiştir.
Bu büyük haklı zaferimiz, nihayetinde Yüksek İdare Mahkemesi olan Danıştayımızın 2022/8734 sayılı kararı ile kamuoyuna duyurulmuştur.
Söz konusu kararda, Kirazlıyayla köyünde yapımı neredeyse biten Meyra Madenciliğe ait Çinko – Kurşun – Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi’nin ÇED’e uygun olduğuna ilişkin yerel mahkemenin vermiş olduğu karar, Danıştay tarafından bozulmuştur.
1. Bölge İdare Mahkemesinin Danıştay’ın verdiği karar neticesinde bilirkişilerin konusunda uzman kişiler olmadığı ve bir çok hususta yerel mahkemenin hukuka uygun karar almadığı dile getirilmiştir. Bu sonuç sonrasında yerel mahkeme konularında uzman ve profesyonel yeni bilirkişiler belirleyecek ve teknik inceleme tekrar yapılacaktır.
İYİ Parti olarak önceliğimiz, Kirazlıyayla köylüsünün ve Yenişehir halkının bu çevre katliamına karşı mücadelelerinde tüm gücümüzle yanlarında olmakla birlikte ilçemiz için bu haklı haykırışlarımıza tepkisiz ve duyarsız kalan sözüm ona seçilmiş ve atanmışların uyarılmaları ve ifşa edilmeleridir.
Bizler her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağız. Yenişehirimizin bereketli topraklarının, temiz havasının, berrak sularının mahvedilmesine, tahrip edilmesine, köylünün ekmeğinin elinden alınmasına asla izin vermeyeceğiz.
Bunun böyle bilinmesini kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ