Demokrat Zafer

Bursa’da kadın işçilerin hak arayışı sona erdi

Türk Metal Sendikası’na üye olarak sendikalaşmak isteyen Technomix firmasının çalışan kadın işçileri, 70 gündür fabrika önünde sürdürdükleri hak arayışına son vererek işbaşı yaptı.

Bursa'da kadın işçilerin hak arayışı sona erdi

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa kamuoyunun yakinen takip ettiği kadın işçiler, greve son verdi.

Technomix firmasında çalışan kadınlar, Türk Metal Sendikası‘na üye olarak sendikalaşmak istediklerinde,  fabrika yönetimi tarafından çeşitli bahanelerle tek tek işten çıkarılmaya başlanınca, fabrika önünde hak arayışına başlamışlardı. Fabrika yöneticisi 2 ismin CHP Nilüfer ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğunu ve muhalefet kanadından bu yüzden destek alamadıklarını sendika yöneticileri kamuoyuna duyurmuştu.

Bugün görüştüğümüz Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Temsilcisi Mesut Erdem, “Maalesef işçilerimiz sahipsiz kaldı. Fabrika yönetimi işten çıkarmalara devam etti. Bu süreçte işçiler CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile görüştü. CHP’nin her kanadından olayı takip edenler oldu. Fakat 2 fabrika yöneticisinin CHP’li olması nedeniyle destek olmadılar hatta köstek oldular. Fabrika içinden baskılar devam etti. Nihayetinde işçilerimiz, baskılar ve sahipsizlik nedeniyle umutsuzluğa kapıldı ve grevi sonlandırma, işbaşı yapma kararı aldı. Bu karar karşısında bizlerde kendilerine destek olduk. Bizim görevimiz işçilerimizin hakkını her platformda savunmak. Fabrika yönetimi 31 Ekim tarihinden önce işçilere işbaşı yapamayacaklarını söyledi. Bizde duruma müdahil olduk. Çünkü yasaya göre grev devam ederken işbaşı yaptırma yetkisi isverende. Biz grevi sonlandırınca iş bekletmeden işbaşı yaptırmak zorunda kaldılar. Şu an çalışıyorlar. Fakat biz konunun takipçisi olacağız. Yeniden farklı bahanelerle işten çıkarmalar devam ederse yine işçilerimize destek olacağız. İşten haksız yere çıkardıkları arkadaşlarımıza örgütlü olduğumuz fabrikalarda iş imkanı sağlamaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ