Demokrat Zafer

‘PARLAMENTER SİSTEMİN GELMESİ ŞART’

Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan TDP Genel Başkanvekili Hasan Aydın, “Mustafa Sarıgül’ün halktan biri olarak ortaya çıkıp siyaset yapıyor olması ülkemizin geleceği adına avantajdır ve umuttur” dedi.

enbursa.com

TDP Genel Başkanvekili Aydın: ‘Sarıgül siyaseti Türkiye için umuttur’

Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan TDP Genel Başkanvekili Hasan Aydın, “Mustafa Sarıgül’ün halktan biri olarak ortaya çıkıp siyaset yapıyor olması ülkemizin geleceği adına avantajdır ve umuttur” dedi.

Haber: İbrahim Sarıkaya
Kamera: Yusuf Anavatan

Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) Bursa’da düzenlediği toplantıda, partililer Bursa ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

TDP’nin Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen organizasyona TDP Genel Başkanvekili ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, TDP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şişli, TDP Bursa İl Başkanı Bekir Yılmaz, partinin ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

‘TDP 2’İNCİ YILINI DOLDURUYOR’

TDP Genel Başkanvekili ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Aydın toplantıda şunları söyledi:

“Bursa’ya gelme sebebimiz biraz sorunları yerinde görmek arkadaşlarımızın sorularını beklentilerini yerinde görebilmek sohbet edebilmek niyetiyle geldik. TDP, Mustafa Sarıgül önderliğinde bu yıl 2. yılını doldurmuş olacak. Bizim kuruluş sebebimiz şüphesiz Türkiye’deki mevcut siyasi partilerinin Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak performansı gösterememeleri TDP’nin ortaya çıkma nedeni. 20 yıldır iktidarı yöneten ve onunla beraber ittifakın içinde yer alan MHP’nin bu işi başaramadığı artık gün gibi ortaya çıkmıştır. İnsanımız perişandır, ülke değerlerimiz yok edilmiştir. Ülkemizin geleceği büyük soru işaretleri haline geldi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen topluma umut verebilecek muhalefet partileri olamadığı için böyle bir siyasal boşluğu doldurabilmek içindir.

‘TÜRKİYE BUĞDAY ALIR HALE GELDİ’

 

Aydın, Türkiye’nin temel sorunlarının olduğunu altını çizerek, “Bu sorunların üstesinden gelebilmek için ne muhalefetin ne iktidarın çok ciddi bir yaklaşımı yok. Bir tarım toplumu olan Türkiye samana muhtaç hale getirilmiştir, bilinçli olarak getirilmiştir. 1923 yılında Sovyetler Birliği’ne buğday satan Türkiye Ukrayna’da Rusya’dan buğday, Bulgaristan’da saman satın alan hale gelmiştir. Enerji kaynakları açısından dünyanın en önemli, en avantajlı ülkesi olan neredeyse 24 saat güneş gören güneş enerjisinden güneş görmeyen İsviçre kadar yararlanamadığı göz önünde bulundurduğumuzda kendi kaynaklarımızı kullanmadığımız gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Turizmde dünyanın önde gelen özelliklerine sahip Türkiye’nin gereken performansı gösteremediğini görüyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkede denizden yararlanamıyoruz. Yanı başımızda 8 milyon nüfusa sahip Yunanistan’ın denizcilikte performansı dünyada 1. sırada olduğunu hesaba katın. Bunun biraz sistemden kaynaklandığını da söylemem lazım. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında üreten, yaratan fabrikalar açan 1926 yılında uçak üreten Türkiye Cumhuriyeti başka emperyal ülkelerin müdahalesi sonucu uçak bile alamaz hale gelmiştir” açıklamasında bulundu.

‘PARLAMENTER SİSTEMİN GELMESİ ŞART’

Halkın ekonomik durumunun son derece kötü olduğunu ifade eden TDP Genel Başkanvekili Aydın, “Vatandaşlar büyük bir sıkıntı içinde. Bunun da ötesinde Türkiye’de tam anlamıyla keyfiyet söz konusudur. Bugün 80 milyon insanın kaderi bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmıştır. Tam anlamıyla keyfiyet söz konusudur. Ülke perişan durumda iken bütün Avrupa’da Cumhurbaşkanlığı’na ait 13 tane özel uçağın olmasını izah etmek mümkün değildir. Bunun karşısında ciddi bir muhalefet, ciddi anlamda güven veren toplumu taşıyabilecek kimse de yok. Parlamenter sistemin tekrar geri getirilmesi şart. Çoklu akla, ortak akla ihtiyaç var. Milletin vekiline dönmek gerekmektedir. Millet kendi vekilini belirleyememektedir. Vekili tek kişi belirlemektedir. Siyasal partilerin liderleri vekillerin isimlerini kâğıda yazmakta millet ise sandıkta o yazılan isimlere oy vermektedir. Bugün milletvekili olmak istiyorsanız kendinizi vatandaşa beğendirmek zorunda değilsiniz genel başkanlara kendinizi beğendirmeniz yeter” diye konuştu.

‘SARIGÜL HALKLA İÇ İÇE’

Aydın, “Türkiye Değişim Partisi’nin varlık nedeni budur. Türkiye Değişim Partisi’nin gerek programı gerek tüzüğü gerek kadroları daha da önemlisi Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül’ün halktan biri olması, halkla iç içe olması, halktan biri olarak ortaya çıkıp siyaset yapıyor olması da ülkemizim gelecek adına avantajdır ve umududur diyorum. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TDP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şişli Hasan Şişli, “Bugün ilimizde yaşanan uçak kazası sonucu vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bugün aramızda bulunan sayın genel Başkanvekilimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ