Demokrat Zafer

GELİN HELALLEŞELİM!

Karacabey’e bağlı Hürriyet Mahallesi sakinleri, Bütünşehir yasasıyla Karacabey Belediyesi tarafından tapulu arazilerinin satıldığı iddiasıyla hak mücadelesini sürdürüyor. Her platformda seslerini duyurmaya çalışan Hürriyetliler, Karacabey Belediyesi’ne seslenerek; “Bu kanunsuzluğa son verin” çağrısı yaptı.

1951 yılında Bulgaristan’dan göç eden 201 kişi Karacabey’e yerleşerek burada borç karşılığı 12 bin dönümlük çiftlik aldı. Aldıkları bu çiftliği 28.5 dönümlük şahsi tarlalar olarak bölüştüren yurttaşlar, 6 bin dönüm araziyi ise otlakiye alanı olarak bırakarak, borç olarak aldıkları çiftliğin ücretini yıllarca çalışarak ödedi. Çiftlik 1978 yılında köy statüsüne geçti. Köylünün otlakiye olarak ayırdığı tapulu 6 bin dönüm alan ise Hazine yeri olarak köy tüzel kişiliğine tapulama yapıldı. Ancak Bütünşehir Yasası’yla birlikte köylünün 6 bin dönüm arazisi Karacabey Belediyesi’ne kaldı.
İşte ne olduysa Hürriyet köylüleri için bundan sonra oldu. Bursa Karacabey Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Üyesi Bayram Efe, “İnsan yerine koyulmamak, yokmuşuz gibi görmezden gelinmek, inanın bu durum bizim zorumuza gidiyor. Bunca haksızlığa rağmen Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan gelip uzlaşmaya çalışsa, ya da hükümet kanadından bizim mağduriyetimiz için özür mahiyetinde bir söylemde bulunulmuş olsa, biz içimiz yansa da haklarımızı savunmaktan bile vazgeçebilirdik.” dedi.

Mücadelelerini haklı gördüklerini ve bu davadan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Efe, “Bursa’nın 20 milletvekiline siyasi parti ayrımı yapmadan sesleniyorum; Bizlere ve göçmen köyümüze sahip çıkmalarını bekliyoruz. Köylü hiçbir zaman siyasi değildir. Bizler de siyasi çıkarlar üzerinde mücadele etmiyoruz. Hürriyet Köyü, anavatanda devletine yük olmadan kurulmuş bir köydür. Bize sahip çıkmak boyun borcudur. Temsilde bizler sizleri, ‘Öncülerimiz ve Liderlerimiz’ seçtik. Bu nedenle devlet büyüklerimiz hep birlikte bizi kucaklamalı ve bizimle beraber olmalıdır.

Hukuki anlamda haklarını alana dek mücadelelerini sürdüreceklerini yineleyen Bayram Efe, bir kez daha helalleşme çağrısı yaptı. Aksi halde haklarını kesinlikle helal etmeyeceklerinin altını çizen Efe, Tapularımız elimizde, örnekleri de var. Peki buna rağmen bu yapılanlar bizlere haksızlık değil mi? Bu arazilerde ah var, yarın ahirette eyvah var! 201 hane göçmen geldik, 201 ev inşa ettik ve hiçbir Belediye desteği, Hazine malı ya da bir iskan hakkı kullanmadık. Burasının kök sahibi bizdik. 50 yıl sonra kim bilebilirdi ki bu arazilerimize göz dikip, bizi hiçe sayarak haklarımızı elimizden alacaklar ve arazilerimizi satacaklar?

Yönetimlerini kazanca dönüştürecek kabiliyete sahip olamayanlar, bugün bu arazileri satarak günaha girmektedirler. Üretmek yerine satmayı tercih edenler, ahiretteki hesaplarını da hesaplayamazlar. Bugün bizim 201 dedemizden kalma yerlerimizi bize sormadan satanlar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklardır. Bunu hiçbir iman ve vicdan kabul etmeyecektir. Bir kez daha sesleniyorum; Yönetmek demek, sahip olduğumuz arazileri satmak demek değildir. Aslı bizim olan tapularımızı geri verin, tarlalarımızı geri verin, haklarımızı geri verin, bu hesap ahirete kalmasın. Gelin helalleşelim. Çünkü bizim helalleşecek merhametimiz var. Aksi halde haklarımızı kesinlikle helal etmiyoruz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ