Demokrat Zafer

YAPAY ZEKA EDEBİYATA GİRİŞ YAPTI! BEYZA DOĞUÇ İMZALI “KODA” 25 OCAK’TA RAFLARDAKİ YERİNİ ALIYOR…

Yapay zeka içeren projeleri ve sanatına yansıttığı yenilikler ile son dönemde en çok konuşulan isimlerden olan Beyza Doğuç, kurgusunu ve evrenini kendi yarattığı, ana karakterlerinden birini ise yapay zekanın yönlendirdiği bir kitap yazdı. 
 
Beyza Doğuç’un “KODA” adını verdiği ilk kitabı 25 Ocak Perşembe günü “İthaki Yayınları” etiketiyle okuyucunun beğenisine sunulacak.
Doğuç, hikayede yer alan ana karakterlerden birini tamamen yapay zekaya yazdırdı. Teknolojinin ve edebiyatın bu birlikteliğinin eleştirmenler tarafından nasıl karşılanacağı şimdiden merak konusu oldu.
 
Yapay zekanın sanata ne şekilde dahil olacağı konusunu uzun süredir araştıran ve üretimlerinde sanatın değerini azaltmadan nasıl daha efektif kullanabileceğini sorgulayan Doğuç, bu kitapta yapay zekanın sanatçının yerine geçmemesi gerektiğini, sadece sanatçının araçlarından biri olması gerektiğini de vurguluyor.
 
Ankara Üniversitesi Gazetecilik mezunu olan Beyza Doğuç, küçük yaşlardan itibaren kendi şiirlerini, hikayelerini ve bestelerini yazıyor, bu çalışmalarını videolarıyla ölümsüzleştiriyor. Sanatçı aynı zamanda sanatın farklı alanlarını da keşfederek birçok yeniliğe imza atmaya devam ediyor. 
Birçok üniversiteye ve Tedx, Yga gibi özel zirvelere konuk olan Beyza Doğuç, en son Okan Bayülgen’in sunduğu “Uykusuzlar Kulübü” programında yapay zeka ile olan deneyimini ve projelerini anlatmıştı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ