Demokrat Zafer

Anne babalar tatilde de endişeli

Anne babaları yaz tatilinde endişelendiren üç tehlike: Trafik, deprem ve çocukların tanımadığı kişilerle iletişim kurması

Yaz tatilinde çocukları bekleyen potansiyel tehlikeleri araştıran Findmykids, ebeveynlere onları en çok neyin endişelendirdiğini sordu. Araştırmaya göre, ebeveynlerin yüzde 40’ı en çok çocuklarının trafikte yaşayabileceği tehlikelerden endişe duyuyor. Ayrıca, çocukların tanımadıkları kişilerle iletişim kurma ve herhangi bir doğal afet anında yetişkin gözetiminde olmama olasılıkları da ebeveynleri endişelendiren konuların başında geliyor. Çocuklar için yaz tatili çoğunlukla eğlence ile ilişkilendirilse de evlerinin sağladığı güvenli alan dışında daha fazla zaman geçirdikçe tehlikelere ve risklere daha açık hale geldikleri bir gerçek. Bu da anne babaların endişelerini artıran bir faktör.

Ebeveynlerin çocuklarının nerede olduğunu harita üzerinde anlık olarak takip etmelerini sağlayan mobil uygulama Findmykids, Türkiye’de gerçekleştirdiği yeni bir araştırmada, ebeveynlere yaz tatillerinde en çok endişe duydukları tehlikeleri sordu. Findmykids kullanıcısı 580 ebeveynin katılımı ile yapılan araştırmaya göre, anne babaların ilk üç endişesi şöyle sıralanıyor: Trafik, deprem ve çocukların tanımadığı kişilerle iletişim kurması.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ