Demokrat Zafer

Uluslararası Öğrencilere İkamet Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. BTÜ Dış İlişkiler Ofisi’nin uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki yaşama uyum sağlamaları yönünde yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlenen “Uluslararası Öğrencilere İkamet Bilgilendirme Toplantısı” Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğünden iki uzman sunum yaptı. İl göç idaresi uzmanlarının sunumların konusu “Türkiye’de İkamet” oldu.

HABER OSMAN ÇETİN


BTÜ Dış İlişkiler Ofisi’nin uygulamakta olduğu “Uluslararası Öğrenci Uyum Programı” kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısına BTÜ’de öğrenim gören çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Uyum İletişimi Çalışma Grup Başkanı Burcu Demir, Proje Koordinatörü Pelin Aslan, BTÜ Diş İlişkiler Ofis Başkanı Öğr. Gör. Alev Cuydur da yer aldı.

Prof. Dr. Beyhan Bayhan: Öğrencilerimize en iyi eğitimi sunma çabasındayız
Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan yaptı. Bayhan konuşmasında, Dünya’nın pek çok ülkesinden gelen öğrencileri BTÜ’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayhan “Üniversitemizdeki değerli akademisyenlerimizin yürüttüğü önemli ve başarılı çalışmalar, uluslararası alanda bilinirliğimizi arttırıyor. Bu artış Asya, Afrika ve geneli Balkanlar’dan olmak üzere Avrupa’daki ülkelerden her geçen gün daha fazla öğrencinin BTÜ’yü tercih etmesini sağlıyor. Gerek ülkemizdeki gençler, gerekse yurtdışındaki gençler tarafından rağbet edilen bir üniversite olmak bizleri son derece memnun ediyor. Sonuç olarak üniversitemizi tercih eden Türk öğrencilerimize olduğu gibi uluslararası öğrencilerimize de en iyi eğitimi sunma çabasındayız. Onları geleceğe hazırlayarak, hem ülkelerine faydalı bireyler haline gelmeleri hem de dünya vatandaşı olmaları yolunda destek veriyoruz” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Beyhan Bayhan’dan sonra Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Batu uluslararası öğrencilerin yaşam kalitelerini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Uluslararası öğrenci statüsünü edinmiş bireylerin, Türkiye’de geçirecekleri süre içerisinde belli yükümlülüklere sahip olduklarını belirtti. Batu, kanuni gereklilikleri tamamlamanın, özellikle de ikamet işlemlerinin doğru ve düzenli yürütülmesinin, sorunsuz bir öğrenim hayatı için şart olduğunu bildirdi.
Uluslararası öğrencilerin ikamet işlemleri sırasında karşılaştıkları problemlerin konu edildiği toplantıda, Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum İletişimi Çalışma Grup Başkanı Burcu Demir ve Proje Koordinatörü Pelin Aslan birer sunum gerçekleştirdi. Burcu Demir ve Pelin Aslan BTÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrencilere, Türkiye’de yaşayabilmeleri ve öğrenciliklerini sürdürebilmeleri için gerekli, göç ve göçmenlik mevzuatı çerçevesinde ikametgâh izni belgesi alımı işlemleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Programın sonunda Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Batu ve ekibi öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ