Demokrat Zafer

MEMLEKET BURSA; “EYT’lilerin Izdırabını Neden Dindirmiyorsunuz!”

Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığı EYT’lilerin dramını gündeme taşıdı. İl Başkanı Hasan Yıldırım; ” EYT mağdurları sorunlarının çözüme kavuşması için, fırsat buldukları her ortam da seslerini duyurmaya çalışsa da, ne İktidar. ne de Muhalefet bu konuda somut bir adım atmıyor açıklama yapmıyor. EYT mağdurları 1999 öncesi haklarını istiyor ve bu haklı istekleri mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. 15 Mayıs 2022 de Maltepe’de EYT mağdurlarının düzenlediği eyleme Genel Başkanımız sayın Muharrem İnce bizzat katılarak eyleme destek vermiş ‘’ EYT’lilere haklarını vermezseniz, hepiniz siyasetten emekli olursunuz’’ ifadesi ile İktidarın EYT politikasını eleştirmişti.

Genel Başkanımız sayın Muharrem İnce;“Bir insan düşünün. Çalışma yaşamına başlarken devlet ‘bana 20 yıl, 25 yıl prim öde, sonunda seni emekli edeyim’ demiş. Vatandaş görevini yapmış, primini ödemiş. Ama maçın ortasında Devlet kuralları değiştirmiş. ‘Hayır’ demiş, ‘bekleyeceksin.’ Bu haksızlık. Yurttaş görevini yapmış, primlerini ödemiş. Şimdi sıra Devlette. Onun için EYT’lilere hak veriyorum. EYT meselesini çözmenin çok basit olduğunu ifade eden sayın İnce; ‘’Gereğini yapmışsa, şartlarını oluşturmuşsa, primini ödemişse vereceksiniz hakkını adamın, neden illa onu yaşa takıyorsunuz, yaşı bekletiyorsunuz. 1999’da, insanlar depremin yaralarıyla uğraşırken, alelacele Meclis’ten yasa çıkarılıp mağdur edilmiştir. Mağduriyeti gidereceksiniz’’ dedi.

Memleket Partisi EYT mağdurlarının sesi olmaya devam ediyor. Karabük Milletvekilimiz sayın Hüseyin Avni Aksoy TBMM Başkanlığı’na Aşağıda ki soru önergesini sunmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98.ve TBMM iç tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince Talep ederim. 07.11.22

Uzm. Dr. Hüseyin Avni Aksoy

Karabük Milletvekili

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nden (Kocaeli / Gölcük merkezli) sonra, büyük ölçüde yıkımların yaşanması, ülkemizde birçok Devlet kurumlarında iş ve işleyişin durmasına sebebiyet vermiştir.

Kocaeli ve Adapazarı bölgesinde ise birçok iş yeri yıkılmış, işe girişlerde gecikmeler yaşanmış ve yıkılan iş yerlerinde çalışanların kayıtları yok olmuştur. Buna rağmen depremden 21 gün gibi kısa bir süre sonra 08 Eylül 1999’da Yeni Emeklilik Yasası çıkmıştır. Belirlenen tarih birçok mağduriyetleri de beraberinde getirmiş ama vatandaşımız sesini duyuramamıştır.

Örneğin; 1999 Ağustos ayında yapılacak olan MEB de 35bin öğretmen ataması deprem nedeni ile, Ekim, Kasım 1999’da yapılmıştır. Yani yasa devletin ve özel sektörün iş ve işlemlerinin durduğu bir ortamda çıkarılmıştır. Depremin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen, mağdur olan vatandaşlarımız için herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir.

Bu durumda;

  1. Ülkemizde yaşanmış olan büyük Marmara depremi gerekçe gösterilerek, EYT’de tarih güncellemesi yapılabilir mi?
  2. Tarih değişikliği gündeme alınacak ise, mağduriyeti gidermek için bu tarih 31 Aralık 1999 olarak belirlenebilir mi?
  3. EYT’de tarih değişikliği yapılamaz ise nedeni nedir ?
  4. EYT’de tarih değişikliğinin herkese uygulanması mümkün değil ise, sadece depremde yıkım yaşanan bölgedeki vatandaşlara uygulanabilir mi?
  5. EYT’de tarih değişikliği belirli bir bölge vatandaşına uygulanamaz ise nedeni nedir?

Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığı; EYT mağdurlarının mağduriyetleri giderilene kadar konunun takipçisi ve sesi olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ