Demokrat Zafer

Merhum Eşi Adına Okul Yaptırdı

Konya’da polis memuru olarak görev yapan Raziye Öztürk, 2017 yılında Malatya’da barajda boğulmak üzere olan bir kadını kurtarırken hayatını kaybeden elektrik teknisyeni İsmail Öztürk adına, Konya’nın Ereğli ilçesi Dumlupınar Ortaokulu’na kütüphane yaptırdı. Kütüphanenin açılışı, Milli Eğitim Müdürü ve velilerin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ereğli ilçesi Dumlupınar Ortaokulu binasında oluşturulan kütüphanenin açılış töreninde konuşan polis memuru Raziye Öztürk, “Uzun süredir hayalini kurduğum kütüphanenin açılışını yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Eşim İsmail Öztürk, 2017 yılında Malatya’da barajda boğulmak üzere olan bir canı kurtarmak isterken hayatını kaybetti. Eşimin adının yaşatılacağı bir kütüphane oluşturmaya karar verdim ve bugün “İsmail-Raziye-Yusuf-Çınar Alp Öztürk” kütüphanesinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Okul Müdürü Vedat Üstüner, okulun bir kütüphaneye gerçek anlamda ihtiyacı olduğunu söyledi ve okula yapılan kütüphane için Öztürk ailesine teşekkür etti.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Ereğli’nin en köklü ve kütüphane ihtiyacı olan Dumlupınar Ortaokulu’na kütüphane katkısından dolayı Raziye Öztürk’e teşekkür etti.

Kütüphane oluşturulması sürecinde, AFAD ekiplerinin de büyük destek sağladığı öğrenildi.

İsmail Öztürk Kimdir?

Malatya İl Jandarma Komutanlığında elektrik teknisyeni olarak görev yapan İsmail Öztürk, 2017 Haziran ayında, görev yeri olan Malatya’da ailesi ile piknik yaptığı esnada baraja atlayarak intihar etmek isteyen kadını kurtarmak için suya girdi. İntihar etmek isteyen kadını kurtaran Öztürk, baraj içerisindeki yosunlara kapıldı ve boğularak hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ