Demokrat Zafer

BAOB’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

BAOB, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 99. Yılını konserle kutladı.

HABER OSMAN ÇETİN


TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu’ na bağlı Odalar, Bursa Diş Hekimleri Odası, Bursa Eczacı Odası, Bursa Barosu, Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Bursa Tabip Odası ve Bursa Veteriner Hekimler Odası tarafından ortak düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konseriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 99. Yılı kutlandı.
BAOB Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Konseri’ne; Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı ve TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa Eczacı Odası Başkanı ve BAOB Dönem Sözcüsü Okan Şahin, Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş, Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu, Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Melike Baysal, Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Halil, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Akademik Odaların yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yola Devam, Esas ve Türk rock müziğinin efsane grubu Bulutsuzluk Özlemi’ nin sahne aldığı Cumhuriyet Bayramı konseri renkli anlara sahne olurken, tüm katılımcılar şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.
Konserde açıklamalarda bulunan BAOB Dönem Sözcüsü Okan Şahin, “Tarih 29 Ekim 1923, Cumhuriyet büyük bir coşkuyla ilan edilmişti. Atatürk akıllara kazınan şu sözü söyleyecekti; ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Sen rahat ol Atam, bizlere bıraktığın bu değerli mirası yılmaz bekçileri olarak Cumhuriyeti yücelteceğimize ve ilelebet yaşatacağımıza ant içiyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı en büyük bayramdır. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.
Bulutsuzluk Özlemi’nin dinleyicilere eğlenceli anlar yaşattığı Cumhuriyet Bayramı Konseri fotoğraf çekimi ve çiçek takdimleriyle son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ