Demokrat Zafer

Millet İttifakı’ndan Nilüfer’deki Aileye Taziye Ziyareti!

Bursa’da 20’ye yakın başıboş sokak köpeği 41 koyunu telef etti. Sürüyü korumaya çalışan çoban köpeği ölen koyunların başında bekledi. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gümüştepe Mahallesi’nde 20’ye yakın sokak köpeği, Mustafa Sevim ve ortağı Hüseyin Akça’ya ait çiftlikteki tel örgüleri aşıp ağıldaki koyun ve keçilere saldırdı. Birçoğu gebe olan hayvanların kimisini boğup kimisini parçalayan köpekler, 41 küçükbaş hayvanı telef etti. Havanın yağmurlu olması sebebiyle bir gün önce koyun ve keçileri meraya salmayan Sevim ve Akça, çiftliğe geldiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. Traktör sesi ile birlikte çiftçilerin geldiğini fark eden onlarca köpek tel örgüleri aşıp çiftliğin ilerisindeki geniş alana kaçtı. Birçoğu parçalanan hayvanlardan sağ ama yaralı olanlar kurtarılmaya çalışıldı. Köpeklerin saldırısı sırasında bazı koyunların sulak alana kaçtıkları ancak köpekler tarafından burada parçalandıkları görüldü. Bazılarının toplu halde tel örgüden kaçmak isterken köpekler tarafından burada sıkıştırılıp parçalandıkları belirlendi.

Çiftliğe geçmiş olsun ziyaretine CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü ve Gümüştepe Muhtarı Haluk Balta birlikte gitti. 41 hayvanının köpekler tarafından telef edildiğini belirten Mustafa Sevim, “Bu sabah saat 10.00 gibi çiftliğe geldiğimde koyunların birçoğunun yerde yattığını ve yaralı olduklarını fark ettim. Tel örgü ile çevrili ağıldan köpeklerin beni görünce kaçtıklarını fark ettim. Hayvanlara müdahale etmeden gerekli yerleri arayıp haber verdim. Hayvanların hepsinde diş izleri vardı. Birçoğu boğulmuş ve parçalanmıştı. Bunları vatandaşlar bırakmıyor. Birçoğu kulakları küpeli ve kısırlaştırılmış köpeklerdi. Ölen koyunların yüzde 90’ı gebeydi. 3-4 ay sonra hepsi doğuracak ve sürünün devamını sağlayacaklardı. Parayla değer biçilecek bir durum değil ama 140 bin TL’ye yakın zararımız var” dedi.

CHP İlçe Başkanı Fırat Yılmaz; “Yaşanan olay vahim bir olaydır. Yetkili birimler neden böyle bir şeyin yaşandığını araştırıyorlar. Olayın sebebiyetini ilerleyen günlerde öğreneceğiz.” dedi

İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Öncü; “İlçemizde köpekler tarafından yapıldığı ifade edilen olayın perde arkasını yapılan araştırmanın sonucunda öğreneceğiz. Çiftlik sahibine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ