Demokrat Zafer

TürkTraktör Bursa’da tarımın önemini anlattı

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesi Bursa basınıyla bir araya geldi.

TürkTraktör Bursa'da tarımın önemini anlattı
Tarımın ve hayvancılığın büyük önem kazandığı bugünlerde, TürkTraktör Bursa’da anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Tarım ve hayvancılığın gündemini Bursa basınıyla paylaşan TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özener, önemli açıklamalarda bulundu.
Sohbet havasında gerçekleşen buluşmada, tarım ve hayvancılığın son dönemlerde önem kazanması, küresel iklim değişikliğinin tarım ve gıdaya etkileri, tarım ve hayvancılık fuarları gibi konular konuşuldu.
Konuşmasına, “Hoşgeldiniz diyeceğim ama asıl biz hoşgeldik” diyerek başlayan Genel Müdür Özener, TürkTraktör’e ilişkin şunları söyledi: “68 senelik bir şirket. Haliyle övünüyoruz. Geçen sene bir milyonuncu traktörümüzü ürettik. Türkiye’de hep öncü olmuş bir şirket.”
“TARIM EN ÖNEMLİ ŞEYMİŞ GİBİ GÜNDEMİMİZE GELDİ”
Tarımın son dönemlerde önem kazanmasını eleştiren Özener, “Baktığınız zaman sağlığın hemen arkasından tarım konusu sanki eskiden hiç önemli değil de birden gündemin en önemli konusu olmuş gibi gündemimize geldi. Aslında öyle değil. Geçtiğimiz iki üç senelik sürecin Türkiye’de ve dünyada tarımın önem kazanmasını ivmelendirdiğini düşünüyorum. Sadece. Türkiye için söylemiyorum, altını çizelim. Hepimiz iklim değişikliği, iklim değişikliği diyorduk. Gerçekten iklimin değiştiğini artık kendimiz de gözlemliyoruz. Mesela geçtiğimiz sene aslında kurak bir yıldı. Bu bölgede olmasa da birçok bölgede kuraklık var. Bu sene de tam tersine oldukça yağışların bol olduğu verimli bir yıl oldu” diye konuştu.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
“Peki, özellikle tarımda daha hızlı davranabilir miyiz? Sürdürülebilir tarım nedir? Hem kendimizi geliştirmek hem de ürünleri daha hızlı adapte edebildiğimiz konular bizim gündemimizde daha çok yer alan konular oldu. Bunu birkaç örnekle açıklayacağım. Yarın fuarda düşük emüsyon seviyeli ilk traktörümüzü sunacağız. Bu traktörlerdeki amacımız çiftçinin maliyetini düşürecek şekilde üretim yapmasını desteklemek.”
GazeteAbc / Özgür Can
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ