Demokrat Zafer

RÜYA SERİN’E EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN FARKINDALIK ŞARKISI ÖDÜLÜ

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yazılan şarkı ‘Eksiklik Faslı’ dinleyicilerden tam not aldı. Özlem Yıldız ve Şenol İpek’in sunduğu, Hülya Yanıkdağ ve İlker Bekar  önderliğinde düzenlenen Crazy Life Kalite Ödülleri gecesinde “En İyi Çıkış Yapan Farkındalık Şarkısı” ödülünü aldı.

Rüya Serin, seslendirdiği, söz ve müziği kendisine ait olan 8 Mart Kadınlar Günü’nde yayınlanan ilk tekli çalışması “Eksiklik Faslı” ile kısa sürede büyük başarılar elde etti. Özlem Yıldız ve Şenol İpek’in sunduğu, Hülya Yanıkdağ ve İlker Bekar  önderliğinde düzenlenen Crazy Life Kalite Ödülleri gecesinde “En iyi çıkış yapan farkındalık şarkısı ödülü” Eksiklik Faslı’na verildi.

Bu şarkı öldürülen kadın ve çocukların gözyaşları için

Uzun süredir söz yazıp beste yapan sanatçı Rüya Serin, ”Toplumsal sorun olan kadın ve çocuk cinayetleri  ve şiddet vakaları ne yazık ki gün geçtikçe azalmak yerine artıyor. Bu şarkı ile ödürülen tüm kadın ve çocukların acısını paylaşmak, şiddet görerek mağdur duruma düşen ve kendini eksik hisseden herkese merhem olmak istedim. Şarkının sözlerinde öldürülen kadın ve çocukların ölmeden önce akan son damla gözyaşını hissettim. Benim için çok anlamlı bir çalışma oldu, kısa sürede böyle başarılar elde etmek ve bu ödüle layık görülmek gurur verici. Söz ve müziği kendime ait bir çok bestem var ilerleyen günlerde yeni çalışmalarla sesimi duyurmaya devam etmek istiyorum.” Dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=hU3bvz_0iso

“Eksiklik Faslı” şarkısının kllibinde Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Pınar Gültekin, Emine Bulut, Şule Çet gibi cinayetler anlatıldı. Gelinlikle cinayetlerden kaçan kadın figürü ile saflık, masumiyet ve gelinlik giyemeden öldürülenler anıldı. Çarpıcı klip öldürülen kadın ve çocuk isimlerinin bulunduğu kitap ve “Melekler Ölmez” yazısı ile sonlanıyor.

Söz ve müziği Rüya Serin’e aranjesi Sezgin Gezgin’e ait olan şarkının sözleri ise şöyle:

Eksiklik Faslı

Açacaktı çiçeklerin

Umut doluydu o mahsun gözlerin

Soldu güzelliğin

Sahipsiz kaldı en anlamlı sözlerin

 

Yenildin kaldın kuytuda

Üzerine toprak attılar uykunda

Denedin, durdun defalarca

Hep bir yanın eksiklik faslında

 

Dayanamadı yüreğin

Pamuk gibiydi o yalnız ellerin

Doldu gözlerin

Kimsesiz kaldı en anlamlı özlemin

 

Yüreğin dağıldı paramparça

Yandı canın sustun hayırsıza

Hayaller kurdun mutluluğa

Hep bir yanın eksiklik faslında

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ