Demokrat Zafer

ÜZÜMDE KALİTE VAR AMA MÜŞTERİ YOK

Bursa İznik ilçesi Çam dibi köyü Çiftçilerinden Mustafa Sevim adlı vatandaş bizlerin derdini ne dinleyen nede soran var bizler kendi kaderimize terk edilmiş durumdayız.

Sevim Konuşmasında “Üzüm üreticileri olarak bizler Fiyatlardan memnun değiliz. Çok masraf ederek kaliteli olarak Ürettiğimiz Üzümlerin birçoğu satılmadı tarlada müşteri beklemekteyiz. Geçen yıl 6-7 tl olan mazot bu yıl 26 tl 300 tl ye aldığımız gübre 1.600 tl bir tanker ilacın maliyeti 800 tl iken bu yıl 3000tl oldu biz çiftçilerin ürettiği bütün kalemlerde % 200 ila 300 oranında zam oldu.

Ailemiz ile birlikte sezon sonuna kadar çalışmamıza rağmen para kazanamıyoruz zarar ediyoruz. En kaliteli üzüm tarlada şu an itibarıyla Tarlada 6-7 tl piyasalar durgun insanlar fakirleşti alım gücü yok fakat market ve pazarlarda fiyatlar çok uçuk kg 15 tl fiyatlar almış başını gidiyor denetleyende yok.

Bizlerin hali ne olacak birde kendi tapulu arazimizde çıkan yer altı kuyularımıza dönüm hesabı para alınmaktadır arazimizi sulamak için dönümüne 325 tl para ödüyoruz bizlerin derdini ne dinleyen nede soran var bizler kendi kaderimize terk edilmiş durumdayız yetkililer artık çiftçilerin kullandıkları İlaç, gübre, Mazot, Elektrik gibi kalemleri ucuzlatarak vatandaşlara kaliteli ve organik meyve sebze yemeleri sallanılsın dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ