Demokrat Zafer

EMEKÇİ EMEKLİLER GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINDA BULUŞTU

DİSK Emekli Sen Bursa Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Nilüfer Belediyesi Karaman Kültür Merkezinde yapıldı. Bursa Şube Başkanı Sacit Çam ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Marmara Bölge Başkanı ve yönetimi, ,İstanbul Birinci Bölge Temsilciliği, Bursa Temsilcileri ve çok sayıda şube başkanı katıldı.

Disk Emekli Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısında,20 ve 21 Ağustos tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen genel kurulda alınan kararlar tartışıldı. Kongreye katılan Genel Merkez delegelerinin, kongre hakkındaki görüş ve düşüncelerinin yanı sıra, önerilerinin de masaya yatırıldığı toplantıda, yargı sürecindeki sendikanın işleyişindeki demokratik olgularda değerlendirildi. Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, Bursa şubesinin yaptığı çalışmaları anlatarak, yapılan anket sonucu emeklilerin en çok talep ettiği haklarını açıkladı. Bankaların emekli aylıklarına konulan bloklarına karşı itiraz dilekçesini ve emsal kararları da ifade eden Sacit Çam, kısa dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar konusunda da bilgi verdi.

Sacit Çam, 5393 sayılı Belediyeler kanununun 15. Maddesi a bendine istinaden Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Kestel, Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde sendika üyesi emeklilerin yanı sıra şehit ve gazi yakınları ve engelliler için emekli tesisleri yapmayı amaçladıklarını kaydetti. Sacit Çam, bu konuda ilgili belediyeler ile istişare içinde olduklarını ve imza kampanyaları ile bu projeyi destekleyeceklerini söyledi. İlk imza kampanyasını Nilüfer ve Mudanya’da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sacit Çam, “Projemiz sendikamız ve emeklilerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Belediyelerimizin de bu projeye katkı vereceğini umuyoruz” dedi.

Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, “Haydi emekliler görev başına. Alanlar bizleri bekliyor. Siz yoksanız, biz bir eksiğiz. Hep birlikte emeklilerin sorunlarını çözmek için örgütlü mücadele etmeliyiz. Hak verilmez alınır. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ