Demokrat Zafer

Elektra Elektronik uluslararası projelere katma değer sağlıyor

6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkedeki çok sayıda kurumla çözüm ortaklığı kuran şirket, dünya markası olma yolunda ilerliyor

 

Elektra Elektronik uluslararası projelere katma değer sağlıyor

 

Türkiye ekonomisinde sanayinin çarkları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla hızlanırken, geliştirilen ürünlerin de uluslararası projelerdeki yeri giderek artıyor. 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkedeki çok sayıda kurumla enerji kalitesi ve verimliliği konusunda çözüm ortaklığı kuran Elektra Elektronik, Ar-Ge merkezi kimliğiyle uluslararası projelere yerli ve milli üretimin gücünü kazandırıyor. Dubai Burj Khalifa, Çin Hızlı Tren Projesi, Guangzhou Atık Su Projesi, NATO Belçika Tesisleri gibi projelere katma değer sağlayarak enerji kalitesi alanında ileri teknolojik çözümler sunuyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten şirket, yeni pazarlara açılma hedefi doğrultusunda 2023’ü üretimde kapasite artışına yönelik yeni makine yatırımıyla kapatmayı hedefliyor.

 

İnşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, demir çelik, makine, vinç sanayi, asansör, aydınlatma, sağlık, savunma sanayii ve denizcilik başta olmak üzere çok sayıda sektöre yüksek teknoloji kazandıran Elektra Elektronik, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla uluslararası projelerdeki yerini sağlamlaştırıyor. Dünyaya ileri teknoloji çözümler sunan öncü bir kurum olarak yerli ve milli trafo ile elektronik ürün ihracatıyla Türkiye ekonomisine sundukları katma değeri her geçen gün artırdıklarını ifade eden Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, “Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumundayız. Yurt dışındaki güçlü operasyonlarımız ile Çin’den Dubai’ye kadar çok sayıda ülkenin dev projelerinde de yerimizi alarak dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

Çin Hızlı Tren Projesi’nde yerini aldı

Geliştirdikleri ürünlerle Çin’e elektronik ürün ihraç etmeyi başarabilen nadir Türk şirketleri arasında yer aldıklarını vurgulayan İlker Çınar, “2011 yılından bu yana Çin’de önemli projelerde yer aldık. CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretilen transformatörlerimizle demiryolu projelerine yüksek katma değerli çözümler sunuyoruz. Ürünlerimiz hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in demiryolu projelerinde de tercih edildi. Bu proje yurtdışı faaliyetlerimizin en önemli referanslarından biri oldu. Dünyanın en önemli eğlence merkezlerinden biri olarak öne çıkan Guangzhou şehrinde ise atık su projesinde yeri ve milli üretimin temsilcisi olduk. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre Dynamiile dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa’yı enerji kalitesinde de zirveye ulaştırdık” diye belirtti.

 

Amerika ve Çin’deki ofisleriyle yurt dışı faaliyetlerine ivme kazandırdı

Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma konumunda olduklarını ifade eden İlker Çınar, “Amerika’daki faaliyetlerimizi Çin’de olduğu gibi ülkedeki satış ofisimiz aracılığıyla sürdürüyoruz. Avrupa ülkelerine ihracatımızı Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality GmBH adlı şirketimiz vasıtasıyla yapıyoruz. Yurt dışında öne çıkan diğer projelerimiz arasında Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları ile NATO Belçika tesislerinde gerçekleştirdiğimiz Aktif Harmonik Filtre Uygulaması yer alıyor” dedi.

 

Ar-Ge’nin gücünü temsil ediyor

Devlet destekli Ar-Ge projeleri ve öz kaynaklarıyla yürüttükleri çalışmalar sayesinde orta ve yüksek gerilim filtreli kompanzasyon ürünleri, harmonik filtreleme ve statik kontaktörlü hızlı kompanzasyon çözümlerinde Ar-Ge’nin gücünü temsil ettiklerini söyleyen İlker Çınar, “Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiğimiz Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre Dynamiile Türk elektronik sanayisinin gerçek anlamda Ar-Ge gerçekleştiren sayılı firmaları arasında yer aldığımızı kanıtladık. Mühendisliğini, tasarımını ve üretimini tamamen bünyemizdeki uzman mühendis kadromuzla gerçekleştirdiğimiz bu ürünle, dünyada enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızla ortaya çıkan her ürün, bizi yurt dışı projelerine daha da yakınlaştırıyor. Bu sene yine Ar-Ge çalışmalarımız ciromuzdan yüzde 3 pay alacak. Elektrikli şarj istasyonları ve demir yolları projelerimizi olgunlaştırırken, yurt içi ve yurt dışı pazarlarındaki yoğun faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Yılı kapasite artışına yönelik yeni makine yatırımıyla kapatacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 43 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite iş birliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Elektra Elektronik, 2022 yılında tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge Merkezi oldu. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2023’te Güney Amerika kıtasında yeni ülkelere ulaşmayı yanı sıra Afrika, Rusya, Pakistan ve Belçika’ya odaklanmayı planlıyor. Şirket 43. yılını kutladığı 2023 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor.

 

www.elektra.com.tr

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ