Demokrat Zafer

Izgarayı Seviyorsanız George Foreman’ı da Seveceksiniz

Dünyanın bir numaralı sağlıklı ızgara markası George Foreman’a ismini veren Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu ve Olimpiyat altın madalyalı boksör George Edward Foreman, formunu ve gücünü sağlıklı beslenmesine borçlu olduğunu söyleyerek kendi icadı olan ızgaraları yaklaşık 30 yıl önce piyasaya sürmüştü. 45 yaşında elde ettiği dünyanın en yaşlı ağır sıklet boks şampiyonu unvanıyla tüm zamanların en büyük 25 dövüşçüsünden biri kabul edilen Foreman şu an 73 yaşında ve hala çoğu besini ızgarada pişirerek tüketiyor.

Sağlıklı ızgara konusunda dünyanın önde gelen markalarından George Foreman’ın marka olma hikayesi de en az ürünleri kadar ilginç. Yazın klasiği mangal keyfinden öte sağlıklı beslenen ve diyet yapanlara özel geliştirilen George Foreman ızgaralar, dumansız pişirme özelliği bulunan modelleri sayesinde evde ya da dışarıda rahat bir kullanım imkan sağlıyor.

Bu ızgaraların diğer ızgaralardan farkı plakalarının çok daha hızlı ısınıyor olması. Böylelikle besinlere ısı şoku uygulayarak özünde bulunan suyun ve su ile beraber mineral ve vitaminlerin de hapsedilmesini sağlıyor. Bu sayede yüzde 42’ye kadar daha az yağ ihtiva eden bir pişirme yapılabiliyor.

Yaz mevsiminde mangal yakmayı çok sevsek de bu oyalayıcı işlem çoğu kez bir angarya oluyor. George Foreman ızgaralarsa çabuk ısınması, pişirme ayarlı olması, kolay temizlenmesi ve her an her yere taşınabilir olması sebebiyle oldukça zahmetsiz ızgara yapabilme şansı veriyor.

Üstelik George Foreman ile ızgara yapmak için yaz mevsimini beklemeye gerek yok. Barbekü tarzında tasarlanmış ızgarayı ister dışarıda ister iç mekanda %87’ye kadar kokusuz ve dumansız bir şekilde kullanabilirsiniz. Hassas sıcaklık ayarı sayesindeyse besinlerin ne kadar pişmesi gerektiğini ayarlayabileceğiniz ızgarada lazanyadan bifteğe, her türlü sebze meyveyi pişirmek hatta tatlı bile yapmak mümkün.

İşte George Foreman’dan ızgarada pişirilen “Vanilya Meyveli Kebap” tarifi:

İçindekiler:

1 konserve ananas parçası

1 portakal

1 muz

1 şeftali ya da nektarin

1 çay kaşığı esmer şeker

4 yemek kaşığı portakal suyu

1 çay kaşığı vanilya özü

Ve tahta şiş

Hazırlanışı: Şişleri suya batırıp kurulayın. Meyveleri parçalara ayırın ve portakal suyu, esmer şeker ve vanilya özütünün yarısında 10 dakika kadar marine edin. Meyve parçalarını şişlerin üzerine geçirin. 4-6 dakika ızgarada pişirin. Sosu kalan vanilya özü ile karıştırın ve tabağa servis ederken üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ