Demokrat Zafer

BAŞKAN ACAR, “ÖBA KAYNAKLI EK DERS ÜCRETİ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube 2022 Nisan Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nı Nilüfer Rezene’de gerçekleştirdi. Programa, Şube Yönetimi, İlçe Yönetimleri ile Bayan Komisyonu ve Emekli Komisyonu üyeleri katıldı. İlçe başkanlarının söz aldığı toplantıda eğitim ve sendika gündemine dair manâlı konular konuşuldu. Konuşmasında hayat pahalılığına uyarı çeken Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, yaşam pahalılığına karşı uğraş vermeleri gerektiğini söyledi. Acar, “Enflasyon gerçeğine ve alım gücünün düşmesine çare üretilmelidir. Eşel-Mobil mobil yöntemi devreye alınmalıdır. Kamu görevlileri ve değişmez gelirliler enflasyona ezdirilmemelidir.” dedi.

“AIDAT KESİNTİSİ YERİNE, ÖBA SİSTEMİ AKTİF HALE GELMELİ”

11-15 Nisan ara tatili döneminde, Öğretmenlerin, ÖBA üzerinden uzaktan eğitim gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Acar, “Öğretmenlerimiz sistemle ilgili teknik sıkıntılar yaşıyor. İzlediği halde sisteme yansımayan, yetersiz internet erişiminden kaynaklanan sorunlar var. Bu gibi nedenlerden nedeniyle kurumlar, mesleki çalışmalara katılamayan öğretmenlerin ilave ders ücretlerini kesmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu sorunun önüne geçmeli, vergi kesintisi yerine sistem her tarafta aktif hale gelmeli, mağduriyet giderilmeli, öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarını tamamlamasına fırsat verilmelidir” diye konuştu.

“YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE HAYALİNE KATKI KARŞILAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Sendika olarak, hak, yargı, rahat, esenlik, huzur, paylaşım, sevgi zeminini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Acar, bütün olumsuzluklara rağmen, ‘Baştan Büyük Türkiye’ hayaline katkı sunma bilincinde olduklarını söyledi. ‘Yeni Bir Dünya’ ve ‘Yeni Bir Türkiye’nin oluşması namına sendika olarak fazla çalışmaları gerektiğini belirten Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İyiliği önermenin kötülüğü önlemenin izdüşümü olan, hakkın hatırını her türlü hatırın üstünde tutan, haysiyetli duruşun, ilkeli sendikacılığın tarihini yazar Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Bursa 1 No’lu Şube teşkilatı adına, toplantıya katılım karşılayan Başkan Yardımcılarına, İlçe Başkan ve Idare Heyeti Üyelerine, Şube Bayan, Emekli Komisyonu üyelerimize teşekkür ediyorum. Rabbim, birlik-beraberlik ve istikametten ayırmadan adımlarımızı bereketlendirsin, ayaklarımızı ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere sabit kılsın, hayırlı işlerimizde yar ve yardımcımız olsun inşallah.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ