Demokrat Zafer

Pandemide Bursa ekonomisi durmadı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Makro Projeler sunumu için iftarda buluştu. İftar sonrası basın mensuplarına sunum yapan Başkan İbrahim Burkay, pandemi ve Rusya-Ukrayna krizinin ülkeye etkilerini en aza indirmek ve şirketleri önümüzdeki döneme hazırlamak için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Burkay: Pandemide Bursa ekonomisi durmadı

RAMAZAN ACAR – GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen programda BTSO Başkanı İbrahim Burkay iftar yemeği sonrasında basın mensuplarına Makro Projeler sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlardan ve sanayicilerin isteklerinden bahseden Burkay, “Bursa sanayisinin gelişmesi için bizim talebimiz; şehrin dışında planlı bir şekilde kurulmuş ve otobana, limana yakın bölgelere sahip olmak” diye konuştu.

Başkan İbrahim Burkay’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Son 2 buçuk yıldır pandemi başta olmak üzere en sonda Rusya– Ukrayna kriziyle birlikte tam rahata ereceğiz derken her şey altüst oldu. Atılan adımlar ekonomiye ciddi anlamda yansımakta. Biz de bu süreci en az hasarla atlatmak için üyelerimizle sürekli stratejiler geliştiriyoruz. Bursa da Türkiye ekonomisinin en önemli ekonomilerinden biri.


“ÇARK DÖNMEYE DEVAM ETTİ”

Pandemi döneminde bir kriz masası oluşturduklarını ve bu masada geliştirilen stratejilerle Bursa’da ekonominin durmadığını belirten Başkan Burkay şunları kaydetti;

”Çark hiçbir zaman durmadı, dönmeye devam etti. Bizim en büyük hedefimiz şirketlerin çalışmalarına devam etmesiydi. Pandemi öncesi ve pandemi dönemine baktığımızda firma sayıları azalmadı. Pandemi döneminde özellikle dijital platformları çok iyi kullandık. BTSO olarak takip ettiğimiz konuların yüzde 70’ini çözüme kavuşturacak bir performans gerçekleştirdik. Bugün hükümetle çok yoğun bir mesaiyle bu süreci güzel bir şekilde yürüttük.”

“BURSA’DAN 10 TANE DAHA OLSA…”

Önümüzde yeni bir dünya olduğunu belirten Burkay, “Yeni oyuncular öne çıkıyor. Hedef artık sadece kendi kendine yeten bir şehirde, ülkede yaşamaktan ziyade, kendi kıtasına yetebilmekte” derken, gelişmiş ekonomilerin yeni bir rol modele ve yeni bir stratejiye kavuşmasını sağladıklarını belirtti. Burkay, “Türkiye’deki bazı kronik sıkıntıları da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim 2013’ten beri bir yol haritamız var. Türkiye’nin çözümü olacak üretime, yüksek teknolojiye ve ihracata dayalı bir model. Bursa bugün ortaya koyduğu performans ile ön plana çıkıyor. Bizim Bursa’da 10 tane daha olsa Türkiye çok farklı yerlerde olur diye bir iddiamız var. Ülkemizin de G7 ülkeleri gibi refah seviyesinin yüksek olması gibi bir düşüncemiz var” şeklinde konuştu.

“ORTAK AKILLA HATALARI DÜZELTMEK”

Bugün burada yazılanlar, çizilenler tarihe bir not olacaktır. Bu yaptığımız görevler bu şehre karşı en büyük sorumluluğumuz. Mutlaka eksiklerimizdüzeltmemiz gereken şeyler var ama biz dedik ki ortak akıl olarak bu hataları, eksikleri düzeltmek için yola çıktık.Artık bundan 30 yıl önceki girişimler yok. 20 yıl içinde hem dünya siyasetinde hem dünya ekonomisinde çok farklı gelişmeler olacak.Gerçekleştirdimiz çalışmalarla Bursa’yı zirveye çıkarmak için dünyadaki en gelişmiş en teknolojik bölgelere baktık. Buralardan aldığımız bilgilerle Bursa’yı donattık silikon vadisine baktık TEKNOSAB’ı kurduk. Almanya’ya bakıyoruz ve ekonomisine gıpta ediyoruz. Almanya sanayi alanlarına yüzde 4,4 lük bir kısmı bırakmış. Bursa ise yüzde 0,8. Bursa, Türkiye sanayisinin yüzde 6,25 ini üretiyor. Ar-Ge merkezleriyle Türkiye’de 2. sıradayız. 2013’ten bu yana 60’a yakın makro proje yaptık. Bu projelerin tek amacı güçlü olduğumuz sanayilerde daha da iyi işlere adım atmak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ