Demokrat Zafer

Bursa’ya uydu kent geliyor!

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Bursa’da gündemde olan uydu kentle ilgili yeni bilgiyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’ya uydu kent geliyor! Bakın nereye yapılacak?

Özdal, yazısında şu bilgileri verdi:

Görükle, Hasanağa, Kayapa sınırları içinde kalan Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi, bir diğer ifadeyle Eko-Kent son yılların en önemli kent gündemlerinden biri.

Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye başkanlığı döneminde hazırlanan Eko-Kent planları, yıllarca Büyükşehir Belediye Meclisi’nden vize alamamıştı.

Alinur Aktaş göreve geldikten sonra uydu kentlerinin ihtiyacı karşılayacağı düşüncesiyle, plan yeniden  gündeme geldi.

Gerekli düzeltmeleri yapmak kaydıyla konuya yeşil ışık yakan Aktaş ve ekibi, planda değişiklikler yaparak Nilüfer Belediyesi’ne gönderdi.

Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin aylar  önce Nilüfer Belediyesi’ne gönderdiği plan ilçe meclisine gelmedi.

Pazartesi Söyleşileri’nde konuğum olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Görükle mera planları, benden dolayı beklemiyor, top Nilüfer Belediyesi’nde onu söyleyeyim. Benim yüzümden geciktiğini söylüyorlar ama benimle hiç alakası yok. Siz metro istasyonunun olduğu yeri görmeden nasıl planlama yaparsınız? Bu ve buna benzer uyarıları yapıp, doneleri verdik şimdi planı bekliyoruz.” demişti.

Aktaş’ın yanıtını beklediği sorunun cevabı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den geldi.

Dün Başkan Erdem aradı ve şunları söyledi:

“ Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Aka ile temaslarımız oldu. Plan, imar komisyonundan geçti. Gerekli düzenlemeleri yaptık, raylı sistemle ilgili düzeltmeleri hallettik ve belediye hizmet alanlarını belirledik. Mayıs ayı oturumunda Meclis’e gelecek.”

Yani, yıllardır bekleyen imar planlarında sona gelindi.

Plan, Büyükşehir Belediye yönetiminin hassasiyetlerini giderecek şekilde hazırlanmışsa, Bursa’ya yepyeni bir uydu kent inşa edilecek!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ