Demokrat Zafer

Arapşükrü’de Çapari Farkı!

Arap Şükrü Sokağı’nın tarihi aslında tahmin edilenden daha çok eskilere dayanıyor. 1324 yılında şehir fethedildiğinde, Orhan Gazi Bursa’da Musevilerin bu sokağa yerleşmesine izin vermiş. Yakın tarihe kadar, işte bu sebeple Yahudilik Mahallesi olarak anılan sokak esnafın girişimiyle Arap Şükrü olarak günümüzdeki ismini almış. Arap Şükrü Sokağı Bursalılar için keyfin, dostluğun, hüznün, nağmelerin ve tabi ki harika lezzetlerin sokağı. Bir araya gelinecekse ilk akla gelen bu sokak, mezelerin olduğu kadar meyhane kültürünün de en güzel örneklerini sunuyor konuklarına.

Arap Şükrü adı nereden geliyor?

Tahmin edebileceğiniz gibi sokak adını bir kişiden alıyor. 1893 Vodina doğumlu olan Arap Şükrü, askeri okulda okuyup subay olduktan sonra “Akıncı Şükrü” olarak Kurtuluş Savaşı’na katılmış, Kütahya yakınlarında esir düşmüş bir savaş gazisi. Esaretten kaçarken yaralanan ve malulen emekli olan Arap Şükrü, ilk lokantasını Ayvalık’ta açmış. Daha sonra Bursa’ya gelen Arap Şükrü, bugünkü Şar Kulübü’nün işletmeciliğini yapmış. Ardından Yahudi kökenlilerin işlettiği meyhanelerin bulunduğu Yahudilik Çarşısı’nda dükkân kiralayan Arap Şükrü, meyhanesinde müşterilerine kuru fasulye, pilav, paça, işkembe çorbası türünde yemekler sunmuş. Ünü de günden güne artmış. Öyle ki sonunda Yahudilik Çarşısı’nın adı Arap Şükrü Sokağı olmuş.

İşte bu sokakta öyle bir restoran var ki; dikkatli gözlerden kaçmıyor. Celal Çelik ve Murat Çelik kardeşlerin CNY Ltd Şti bünyesinde oluşturdukları Çapari 25 yıldır sokağa gülen yüzlü10 personeli ile damak tadınızı da değiştiriyor.

Murat Çelik; “Çapari Balık; daha önce faaliyet gösteren Cevriye Bar’ın tamamen yenilenmesiyle Balık Restaurant haline getirildi. Alt kat 40 kişi üst kat 60 kişi bahçe 20 kişi olmak üzere toplamda 120 kişi ağırlama kapasitesine sahip olup tarihi atmosferi ile birlikte Arap Şükrü Sokağının vazgeçilmez fasıl ve müzikleri eşliğinde günlük taze balık çeşitleri, deniz ürünleri ile ustalarımızın hazırlamış olduğu birbirinden leziz ve özel mezelerimizle, konusunda uzman ve güler yüzlü personelimiz ile birlikte siz değerli müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek ve damak zevkinizi renklendirmek aynı zamanda hoş bir vakit geçirmenizi sağlamak amacıyla faaliyet göstermekteyiz. Ayrıca özel gün kutlamaları, grup toplantıları ve grup yemekleri hizmeti de vermekteyiz. ” DEDİ.

Müşteri memnuniyeti ise üst segmentte.

Orhan Çakır “Yıllardır Arapşükrü müşterisiyim. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile geçen hafta Balıkçı Çapari’ye gittim. Gerçekten balıkların taze olması, dekorun güzelliği, garsonların saygısı ve özellikle müşterilerinin kalitesi çok hoşuma gitti. Bundan sonraki adresim Çapari.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ