Demokrat Zafer

Kiwimedi.com Sağlığa Ulaşımda Sınırları Kaldırdı

Tarih boyu meydana gelen küresel boyuttaki salgınların ortak sonuçlarından biri, ülkelerin sağlık düzenleri ve sistemlerinin olumsuz etkilenmesi oldu. Koronavirüs salgını da bu gerçeği bize bir kez daha gösterdi. Tüm dünyada uluslararası sağlık ve tedavi arama hizmeti sunan İngiltere merkezli “kiwimedi.com” tedavi arama platformu, hastaların ülke sınırı kısıtlaması olmadan uygun şartlarda tedavi olmalarını sağlıyor. KiwiMedi Türkiye Direktörü Metin Şeref, “modern sağlık turizmi” olgusunu benimsediklerini dile getirdi.

Ortaya çıkan varyantları ile dünyanın henüz etkisinden kurtulamadığı koronavirüs salgını ile ülkeler sağlık sistemlerinde çeşitli aksaklıklar yaşadılar. Diğer sağlık sorunlarının ikinci plana atılmasına yol açan bu küresel pandemi ile hastalar, sağlık sunucularına ulaşmada ve tedavi olma aşamalarında yeni arayışlara girdiler. İngiltere merkezli tedavi arama platformu “kiwimedi.com”, tüm dünyaya yayılan ağıyla uluslararası sağlık ve tedavi arama hizmeti sunarak bu sorunların çözümü için öncülük ediyor. KiwiMedi Türkiye Direktörü Metin Şeref, platformun 46 ülkede erişime açık olduğunu ve “modern sağlık turizmi” olgusunu benimsediklerini dile getirdi.

Ülke Halkları, Tedaviye Ülke Sınırlarının Dışında da Ulaşabileceklerini Kavradı

Tarih boyu meydana gelen küresel boyuttaki salgınların ortak sonuçlarından birinin, ülkelerin sağlık düzenleri ve sistemi olumsuz etkilenmesi olduğunu belirten KiwiMedi Türkiye Direktörü Metin Şeref, şunları söyledi: “Sağlık sistemlerinin yetmediği, ülkelerin sağlık sistemi salgının tedavisi ile uğraşırken diğer tedavilerin, ameliyatların aksadığı, muayene ve tedavi için uzun süre beklemek zorunda kalındığı gerçeği, insanların arayışa girmesine sebep oldu. İnsanlar sağlığa kolay ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu, ülke halkları tedaviye ülke sınırlarının dışında da ulaşabileceklerini kavradı. Bu bilinç, tarih boyu var olan sağlık turizmi kavramını güçlü bir ekonomik bir sektör haline getirdi.”

Koronavirüs salgınının en önemli sonuçlarından birinin, bilişim ve teknolojinin en etkili şekilde kullanıla bilindiğinin farkındalığı olduğunu vurgulayan Şeref, “Artık insanlar aradıkları her şeye dijital dünyada bulması gerektiğini fark etti. Sağlığa ulaşmak için sınırların olmadığı daha net anlaşıldı. Ülke halkları tıbbi prosedüre ihtiyaç duyduğunda nereye gideceğini, ne kadar ödeme yapacağını, ne kadar bekleyeceğini veya tedavisine cevap veren belirli bir klinik olup olmadığını araştırmak, incelemek ve kolay bulmak istediği gerçeği doğrulandı. Kiwimedi.com projesi tam da bu noktada bu ihtiyaca cevap vermek için doğdu. Kiwimedi.com, sağlığa ulaşımda sınırları kaldırdı” dedi.

Kiwimedi.com, Tedavisini Arayan İnsanlara Kılavuz Oldu

Sağlık turizmi kavramının bu zorlu dönemde dijitalleşmenin desteğiyle evrildiğinin altını çizen Metin Şeref, “Uluslararası Tedavi Arama Platformu kiwimedi.com, tedavisini arayan insanlara kılavuz oldu. Ülke halkları dijital dünyada en iyi klinikleri, hastaneleri, doktorları ve diğer sağlık sunucularını listeleyip, karşılaştırıp aramaya başladı. Hasta deneyimlerini, yorumlarını okuyarak bulunduğu ülke sınırları dışında tedavi arama eğilimine girdi.

Dijital dönüşüm ekseninde “modern sağlık turizmi” olgusunu benimseyen projemiz Uluslararası Tedavi Arama Platformu kiwimedi.com dünyada, özellikle Avrupa’da, önemli destinasyonlara sahip en geniş teşhis ve tedavi hizmeti sunan arama platformu olarak tedavisini arayan insanlara kılavuz oldu. Sağlık turizmi sektöründe hizmet veren hastane, klinik, doktor ve diğer sağlık sunucuları ile sağlığını güzelleştirmek ve iyileştirmek isteyen platform kullanıcılarını buluşturdu ve buluşturmaya devam ediyor. İyiyi, güzel olanı aramaya ve gelişmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ