Demokrat Zafer

Mudanyamızı tek adam yönetimine mahkum etti

Mudanya’nın keskin muhalifi aylar sonra gündemi sallayarak geri döndü! MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; “2014 yerel seçim dönemi ve sonrasında ortak akılla şeffaf olarak yöneteceğiz vaatlerini yineleyen ve her fırsatta dillendiren belediye başkanı Bursa’da ki tüm akademik oda temsilcileriyle toplantılar yaptı ve siyasi başkan yardımcısı atadı.

Fakat kısa sürede U dönüşü yapan Başkan beraber yürüdüğü yoldaşlarıyla yollarını ayırarak ekibine güvenmediğini açıkça ima ederek 2018 yılından bu yana yerel yönetimlerde olması gereken siyasi başkan yardımcılıklarına, partili meclis üyelerinden atama yapmadı. Mudanyamızı tek adam yönetimine mahkum etti.
Tek adam yönetiminin hakim olduğu ilçemizde Belediye Başkanı hizmet belediyeciliği yerine, hamaset ve algı belediyeciliği yapmayı tercih etti.
Yüzlerce örnek verilebilir ama bir örnekle özetleyelim.
OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN ALGI;
Tıkır tıkır çalışıyoruz projelerimizi teker teker tamamlıyoruz.
GERÇEK;
Mudanya tarihinde görülmemiş mülk satışları neticesinde yüz binlerce metrekare belediye mülkü leblebi gibi mevcut ekonomik koşullarda ederinin çok altında satıldı, satılmaya devam ediliyor. Mudanyalı’nın geleceği ipotek altına alındı, alınmaya devam ediliyor.
BU BİR AKIL TUTULMASIDIR
Yaptığı yanlışlar karşısında Belediye Başkanını uyaracak, dur diyecek ortak akıl susturulmuş. Siyasi Başkan Yardımcılıklarının yıllardır Belediye Başkanı tarafından atanmaması karşısında CHP Meclis Grubu adeta bir akıl tutulması yaşıyor. Biat kültürünü eleştirenlerin biatı emsallerine parmak ısırtacak cinsten.
Bazı CHP’li belediye meclis üyelerinin MUDAŞ, MUDBEL gibi belediye şirketlerinde görev alması ve maaşa bağlanması siyasi başkan yardımcılıkları atanmadığından dolayı hatırı sayılır bir kesimde sus payı olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı ile partidaş, yoldaş Meclis Üyelerinin itibarı, suskunlukları ve kabullenmişlikleriyle yerle yeksan olmuş durumda. Yazık!
Buradan Sayın Meclis Üyelerine sesleniyorum;
Nasıl iyi mi? Keyifler yerinde mi? Yapılan bunca yanlışı, siyasi başkan yardımcılarının atanmamasını, afaki mülk satışlarını, yanlış yerlere yapılan projelerle heba edilen Mudanyalı vatandaşların kaynaklarını, açık alana taşınan pazar yerinde ıslanan insanımızın durumunu içinize sindirebildiniz mi?
Siyasi Başkan Yardımcısı atanmamasına ses çıkaramayan meclis üyeleri olarak tarihe geçtiniz. Kutluyorum(!)
Saygıdeğer Mudanyalılar,
Yerel seçimlere kalan kısa sürede bundan sonra Siyasi Başkan Yardımcılarının atanması durumunda bile maalesef yapılan bazı yanlış hesapların bedeli ilerleyen dönemlerde Mudanya’da yaşayan herkesin cebinden, sosyal hayatından, yaşam konforundan çıkacak.
Şimdi bu paylaşımım için halk odaklı değilde siyasi odaklı olarak bakanlara hatırlatıyor ve Belediye Başkanına soruyorum;
Belediye Başkanı yerel seçimi kazandığı 2014 yılında tüm belediye hesaplarını şeffaf şekilde belediye kapısına yaptıracağı panoya astıracağını defalarca vaat etmişti. YAPMADI.
BAŞKAN BELEDİYENİN TÜM BORÇLARINI ÖDEYECEĞİNİ, AVRUPA BİRLİĞİ, PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİNİ VAAT ETMİŞTİN.
HİÇBİR AB PROJESİ GÖREMEDİK.
MUDANYA BELEDİYEMİZİN GÜNCEL BORCU NEDİR? BU BORÇ KAÇ YILDA ÖDENEBİLİR?
Mudanyalıların bilmeye hakkı var. AÇIKLA!
• “Belediye Mülklerini satmayı bırakın, satılanları geri alacağım” demiştin aksine mülk satışında rekor kıran belediye başkanı oldun.
• “Mudanya içindeki tüm Alışveriş Merkezlerini şehir dışına çıkaracağım” sözü vermiştin. O günden bugüne Mudanya’da açılan AVM sayısı rekor kırdı. Açılan tüm AVM’lerin RUHSATI VAR MI? AVM açılan binaların kullanım izni tamam mı?
• “Haramiler, haramiler” diye koltuğa oturmuştun, temsil ağırlama giderlerinle manşet oldun. Liste uzar gider.
Mudanyalıların geleceğini karartan suskunlara duyurulur” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ