Demokrat Zafer

CAM VE METALİN MÜKEMMEL UYUMU

Mücevher kutusunu andıran NUBE G serisi

Dünyaca ünlü İtalyan tasarımcıların imzalarıyla hazırlanan Rapsel Mobilya’nın koleksiyonları eşsiz tasarım çizgileri ile bulunduğu mekanlarda illüzyon yaratarak hayranlık uyandırıyor. Markanın koleksiyonlarındaki tüm ürünler dünyaca ünlü İtalyan tasarımcıların imzasını taşıyor. Bunlardan biri de ünlü İtalyan tasarımcı Federico Meroni tarafından tasarlanan Nube G serisi.

Cam ve metalin ustalıkla birleştiği bir mücevher kutusunu andıran seri, konsol ve büfeden oluşuyor. Zarif metal ayakların üzerinde yükselen büfesi bulunduğu mekâna değer katarken, çekmecelerinde kullanılan seramik, endüstriyel malzemelerin yaşam alanlarına nasıl uyum sağladığını gösteriyor.

Tasarımların iki yüzeyi de cam olduğu için ön yüzeyi kadar arka yüzeyi de zarif görüntüsüyle dikkat çekiyor ve şeffaf/yarı şeffaf bir seperatör gibi yaşam alanının ortasında konumlanabiliyor.

Ayrıca çekmecelerin içinde kullanılan deri kaplamalar, metal

aksanıyla birlikte üst tablasının ve iç çekmecelerinin seramikten oluşması;

detayların tasarımda ne kadar değer kattığının da altını çiziyor.

İster büfe, isterse sergileme ünitesi olarak kullanabileceğiniz bu seri,

fonksiyonelliğin tasarımdaki önemine de örnek teşkil ediyor.

Yüksek kaliteli doğal malzemeler, hünerli ellerin zanaat işçiliğiyle bütünleşip yaşam alanlarınıza estetik ve haz katan koleksiyonlara Rapsel’in İstanbul, İzmir, Ankara, Bodrum ve Kıbrıs’ta

bulunan mağazalarından ulaşabilirsiniz.

Rapsel Hakkında

1967 yılında Milano’da ünlü tasarımcı Aldo Provini tarafında kurulan Rapsel, ismini İtalyanca “rappresentanze selezionate” yani “en iyi tasarımların seçkisi” söyleminden alıyor.

Başta Philippe Starck olmak üzere Hariri Hariri, Matteo Thun, Andree Putman, Dante Donegani, Giovanni Lauda, Shiro Kuramata, Adri Hazebroek gibi dünyanın önde gelen çok sayıda tasarımcısının imzasını taşıyan koleksiyonuyla Rapsel; çağdaş tasarım çizgisini, derin malzeme bilgisi ve rafine İtalyan estetik gustosu ile harmanlıyor.

Yeni trendlerin öncüsü Rapsel, son 30 yılda çağdaş hayatın evrimine katkıda bulunuyor. Markanın trend belirleyen objeleri özel karakterlere sahip ve bazı durumlarda “kült objeler” olarak tanımlanıyor. Stack ve Shiro Kuramata’nın tasarım yaklaşımları gibi aslında birbirinden çok farklı ve uzak olan yaklaşımlar Rapsel’in koleksiyonunda uyumlu bir şekilde bir arada bulunuyor.

Dünya çapında tasarım alanının en önemli ödüllerini almaya hak kazanan Rapsel ürünleri, halen New York Modern Sanatlar Müzesi, Milano Prada Müzesi, Philadelphia Sanat Müzesi ve Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzelerinde obje olarak sergileniyor. Rapsel ürünleri dünyanın ünlü pek çok isminin evini süsleyen bir marka. Bunlar arasında Hollywood yıldızları ve dünya siyasetinin en önemli isimleri de yer alıyor.

www.rapsel.com

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ