Demokrat Zafer

FINISH İLE DAMLALAR OKYANUSA DÖNÜŞÜYOR

Yarının Suyu platformuyla Türkiye’nin suyunu koruma misyonunu sürdüren bulaşık makinesi deterjanı Finish, “Damlalar Hareketi” ile yeni bir adım daha attı. Markanın su elçisi Kıvanç Tatlıtuğ’un önderlik ettiği harekete Yarının Suyu Instagram hesabına mesaj atarak katılan herkes kampanya süresince bireysel su tasarrufuna yönelik görevlerle 1 yılda 50 ton su tasarruf edebiliyor ve süreç sonunda Türkiye’nin en büyük kolektif girişimlerinden birinin parçası oluyor.

Finish’in 2019 yılından bu yana Yarının Suyu platformu altında yürüttüğü, Türkiye’nin suyunu korumaya yönelik çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Yarının Suyu Instagram hesabı ve yarininsuyu.com sitesi aracılığıyla “Damlalar Hareketi”ne katılan herkes kampanya süresince bireysel su tasarrufu amaçlı görevleri yerine getiriyor ve 21 gün sonunda Türkiye’nin en büyük kolektif girişimlerinden birinin parçası oluyor.

Finish su elçisi Kıvanç Tatlıtuğ’un önderlik ettiği kampanyanın mekanizması ise şöyle: Yarının Suyu Instagram hesabına direkt mesaj (DM) yoluyla ulaştıktan sonra yasal bilgilendirme ve onay metni aşamalarının ardından 21 gün sürecek su tasarrufu görevleri başlıyor. İlk görev olan kullanıcı adının yanına damla emojisi (💧) koyarak Damlalar Hareketi’ne katılan herkes, görevlere başlamadan önce Finish ürünlerinde geçerli indirim kodunun da sahibi oluyor.

İlk gün görevinin ardından Yarının Suyu Instagram hesabını takip ederek günlük olarak yayınlanacak görevleri yerine getirenler, 21 günün sonunda diğer katılımcılarla birlikte temsil ettikleri sanal damlalarla bir gölü dolduruyorlar.

Reckitt Türkiye Kategori Pazarlama Müdürü Cem Oğuzcan Damlalar Hareketi hakkında şunları söyledi: “Finish markamızla 4 yıldır Türkiye’nin suyunu korumak misyonuyla Yarının Suyu platformu altında çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çağrılar sayesinde her yıl su faturalarında %20’yi aşan tasarruf sağlanmasına öncülük ettik. Şimdi de Türkiye’nin dijital dünyadaki en büyük girişmlerinden biri olacak Damlalar Hareketi ile ülkemize bir çağrımız var. Markamızın su elçisi Kıvanç Tatlıtuğ öncülüğünde başlayan Damlalar Hareketi ile tüm Türkiye’yi 21 günlük bir tasarruf seferberliğine davet ediyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ’a en genç su elçimiz, dünya matematik şampiyonu olarak hepimizi gururlandıran Kumsal Cemre Badem de eşlik ediyor. Kalıcı davranış değişikliği için gerekli sürenin 21 gün olmasından ilham alan kampanyamız sonunda damlalar okyanusa dönüşecek ve her bir katılımcı sayesinde kişi başı yılda 50 ton su tasarruf etmiş olacağız. Damlalar Hareketi’ne ne kadar çok katılım olursa Türkiye’nin suyunu da aynı oranda koruyacağız.”

Damlalar Hareketi süresince üyelerin günlük olarak yerine getireceği görevler arasında bir belgesel izlemek, bulaşıkları makineye koyarken sudan geçirmemek ve bireysel su ayak izini azaltacak önlem ve öneriler gibi konular yer alıyor. Damlalar Hareketi ile farklı ve kapsamlı bir kolektif dijital girişime katılanlar ise sonunda damlaların okyanusa dönüşmesini simgeleyecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ